Bekijk de Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis van Djoser

Rondreis Namibië 21 dagen lodge/hotelreis

Op safari in een prachtige omgeving

Vanaf € 3.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze lodge/hotel rondreis door Namibië reizen we vanuit Windhoek, via de Kalahari-woestijn en de Fishriver Canyon naar de spectaculaire zandduinen in het Namib-Naukluft park. Vanaf Swakopmund, volgen we de Skeleton Coast waarbij we stoppen bij Cape Cross. In Damaraland bezoeken we de Himba, bekijken rotschilderingen van Bosjesmannen en gaan op zoek naar woestijnolifanten. Het beroemde Etosha park en het mooi gelegen Waterberg Plateau biedt alle kansen op het zien van veel wild.

Daarom Djoser

  • Entreegelden nationale parken inbegrepen
  • Bezoek aan de Kalahari-woestijn en Fish river Canyon
  • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
  • Kennismaken met Himba-bevolking
     

Route en kaart

Routekaart Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis
  1. Amsterdam - Windhoek
  2. aankomst Windhoek
  3. Windhoek - Stampriet - Kalahari-woestijn
  4. Kalahari-woestijn - kokerbomenwoud - Fish River Canyon
  5. Fish River Canyon - Maltahohe
  6. Maltahohe, excursie Sossusvlei & Deadvlei
  7. Maltahohe - Solitaire
  8. Solitaire - Kuiseb Canyon - Swakopmund
  9. Swakopmund
  10. Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
  11. Brandberg, wandeling naar White Lady
  12. Brandberg - Damaraland
  13. Damaraland
  14. Damaraland - Kamanjab, rotsschilderingen
  15. Kamanjab - Etosha nationaal park
  16. Etosha NP, gamedrive
  17. Etosha NP, gamedrive
  18. Etosha NP - Waterberg Plateau nationaal park
  19. Waterberg NP - Windhoek
  20. Windhoek - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Koloniale en moderne architectuur in Windhoek

Dag  1 Amsterdam - Windhoek
Dag  2 aankomst Windhoek
 
Kerk Windhoek NamibieWe vliegen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt.

Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.

Zonsondergang in de Kalahariwoestijn

Dag  3 Windhoek - Mariental - Stampriet (Kalahari-woestijn)
Dag  4 Kalahari woestijn - kokerbomenwoud - Fish River Canyon

We laten Windhoek achter ons en reizen met onze safaritruck naar het zuiden. De goede asfaltweg voert eerst naar het plaatsje Rehoboth. Daarna passeren we de Steenbokskeerkring, waar we steevast even stoppen voor een fotomoment. We overnachten in de omgeving van Mariental. ’s Middags is er gelegenheid om deel te nemen aan een optionele ‘gamedrive’ door de lage zandduinen van de Kalahariwoestijn. Tijdens deze toct met terreinwagens maken we verder kennis met de woestijn en haar bijzondere bewoners. Oryx, dik-dik, springbokken, mangoesten, grootoorvossen en struisvogels  hebben zich aangepast aan deze droge omgeving. Mis in ieder geval niet het meest magische moment van de dag, de zonsondergang. Op dit moment kleurt het zand surrealistisch rood en lijkt het of de natuur even haar adem in houdt.  

Fish River Canyon NamibieOp weg naar de Fish River Canyon maken we een stop bij het kokerbomenwoud nabij Keetmanshoop. De kokerboom behoort tot de familie van de Aloë en weet zich staande te houden in erg droge streken. We verlaten het asfalt en bereiken over gravelwegen de Fish River Canyon . De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 160 kilometer lange en 550 meter diepe kloof uitgesleten. Tegen zonsondergang rijden we met onze truck naar de kloof om van het adembenemende uitzicht te genieten. Als je goed oplet zie je dat er in deze droge omgeving ook wild voorkomt. Tot de bewoners van het park behoren spiesbokken, zebra's, klipspringers en bavianen.

Beklim ’s werelds hoogste zandduinen in de Sossusvlei

Dag  5  Fish River Canyon - Maltahohe
Dag  6 Maltahohe, excursie Sossusvlei & Deadvlei (Namib Naukluft nationaal park)
Dag  7 Namib Naukluft - Solitaire
 
Oryx Sossusvlei NamibieOver onverharde wegen rijden we verder noordwaarts tot de omgeving van Maltahohe. Hier en daar zien we de eenvoudige huisjes van de Nama, een etnische groep verwant aan de Khoikhoi. Vanuit onze lodge kijk je uit over een wijds landschap. Je kan hier in de omgeving wandelen of kennis maken met de lokale Namagemeenschap. De volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. De Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan, wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen . We rijden met onze truck diep het park in. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen.

Deadvlei in the Sossusvlei NamibiaHet uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij ‘dune 45’, een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 170 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite. We rijden verder het park in en stappen over terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne kalkkorst een vreemd contrast vormen. In het ochtendlicht levert dit fotogenieke beelden op.

Bratwurst en apfelstrudel in Swakopmund

Dag  8  Solitaire - Kuiseb canyon - Swakopmund
Dag  9  Swakopmund
 
Het gehucht Solitaire, vroeger niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Door de ruige natuur van het Namib Naukluft park rijden we richting de kust. We passeren de machtige Kuisebcanyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de tweede wereldoorlog schuil hield. Bij Walvisbaai bereiken we de Atlantische oceaan. Aan de boulevard kijken we uit naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden.

Swakopmund NamibieWe volgen de kust naar het noorden naar Swakopmund. De plaats wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals als 'quadbiken' door de zandduinen of  een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je van heerlijke oesters.

Mekkerende zeerobben bij Cape Cross

Dag 10 Swakopmund - Cape Cross - Brandberg (White Lady)
Dag 11 Brandberg, wandeling naar White Lady

Een zoutweg voert ons noordelijk Swakopmund uit. We passeren ten noorden van de stad enkele zoutwinningen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Dan hebben we de civilisatie  achter ons gelaten en rijden we langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn afstandspalen, waarop het aantal 'miles' van Swakopmund op staat vermeld. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt.
 
Zeeleeuw Cape Cross NamibiëHier schipbreuk lijden betekende vroeger dat je een gewisse dood tegemoet ging. We stoppen bij het wrak van vissersboot de Zeila. Het schip werd gesleept naar een sloopstrand nabij Mumbai en liep hier in 2008 aan de grond. Inmiddels maken aalscholvers dankbaar gebruik van haar masten. Onze volgende stop is bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Op deze locatie vind je een replica van het kruis dat hij hier oprichtte. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross vooral bekend vanwege de grote pelsrobbenkolonie . Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. 

We rijden landinwaarts naar de hoogste berg van Namibië; de Koningstein. Vlaktes maken plaats voor berglandschap. We overnachten in een lodge in de nabijheid van de droge bedding van de Ugabrivier. Klim bij zonsondergang op de rotsen achter de lodge en geniet van de spectaculaire zonsondergang boven de Brandberg. Het word je dan al gauw duidelijk waaraan deze berg zijn naam ontleent.

Rondom de Brandberg zijn meer dan 1000 door Bosjesmannen gemaakte rotsschilderingen gevonden. Een daarvan de ‘White Lady’, geniet wereldfaam. Het gaat hier om een groep figuren afgebeeld op de wand van een overhangende rots; de Maack schuilplaats. We maken een twee uur durende wandeling onder leiding van een gids naar deze bijzondere plek. In de middag kan je ontspannen bij het zwembad of je (seizoensgebonden) aanmelden voor een optionele rondrit in de omgeving. Afhankelijk van de regens worden er tussen juli en november in de omgeving woestijnolifanten waar genomen.

Palmwag; te voet neushoorns van dichtbij benaderen

Dag 12 Brandberg - Damaraland
Dag 13 Damaraland

Park olifant NamibieVerder noordwaarts rijden we door het leefgebied van de Himba. Langs de weg zien wij af en toe hun dorpen en worden we aangeroepen door kinderen. De route is vandaag pittig over ruige gravelwegen. De omgeving is ronduit spectaculair. We worden verrast door de prachtige Etendekabergen en de omgeving van Damaraland. De lodge is gelegen in het gelijknamige privé concessiegebied. Een ware oase in deze droge omgeving. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij we op zoek gaan naar woestijnolifanten, de zeldzame zwarte neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied. De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en trachtten je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen, een onvergetelijke ervaring!

Maak kennis met de Himba

Dag 14 Damaraland - Kamanjab, bezoek rotsgravures
Dag 15 Kamanjab - Etosha nationaal park

Himba NamibieIn de omgeving van Kamanjab bezoeken we Peet Alberts Koppie. Peet Albert, een Dorsland trekker, ontdekte hier op zijn terugtocht uit Angola in 1928 zo’n 1500 gravures van Bosjesmannen. Daarmee is de ‘site’ na Twijfelfontijn de twee na grootste vindplaats van deze gravures in Namibië. De bekendste afbeelding is hier een 3 meter grote giraffe.

In de omgeving zijn verschillende dorpen van Himba. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. ’s Middags kunnen we (optioneel) worden rondgeleid in hun kleine nederzetting en maken we kennis met hun cultuur.

Wild zoeken op de zoutpan van het Etosha park

Dag 16 Etosha Nationaal Park, ochtend en middag 'gamedrive'
Dag 17 Etosha Nationaal Park, 'gamedrive'
 
Leeuw Etosha NamibieEtosha is ongetwijfeld één van de beste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om 'gamedrives' (wildspeurtochten) te houden met onze eigen safaritruck. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek van droog water'. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier treffen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aan. Voor de dieren zijn er in het park en ook op de mooie restcamps enkele permanente drinkplaatsen gegraven.

Bezoek aan de ‘Lost World’ op het Waterberg Plateau

Dag 18 Etosha NP - Waterberg Plateau nationaal park
Dag 19 Waterberg Plateau NP - Windhoek
Dag 20 Windhoek - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Waterberg Plateau nationaal park NamibiëHet Waterberg Plateau nationaal park is al van verre zichtbaar. Het zandstenen rots massief steekt duidelijk af tegen omliggende droge woestijn. Het is moeilijk voor te stellen dat deze desolate omgeving een strijd waard was. Toch brachten Duitse kolonisten hier in 1904 de Herero een bloedige slag toe. Het 200 meter hoge plateau vormt een groene oase en wordt bewoond door  een groot aantal bijzondere dieren, waaronder ook bedreigde soorten. Naast verschillende vogel- en zoogdieren, tref je hier ook de zeldzame witte en zwarte neushoorn en de sabelantilope. Het is mogelijk om met een ranger een optionele ‘gamedrive’ te maken in dit bijzondere park. De laatste dag rijden we terug naar Windhoek voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 feb - 03 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
04 mrt - 24 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale engels sprekende reisbegeleider en afwijkend heenvlucht via Johannesburg op Windhoek.Afwijkend heenvlucht via Johannesburg op Windhoek, zie vluchtschema.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
05 apr - 25 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
29 jul - 18 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Lokale engels sprekende reisbegeleider.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
09 sep - 29 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
30 sep - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
21 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met KLM via Johannesburg

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
18 nov - 08 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
09 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Vertrekdata 2026

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jan - 09 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
17 feb - 09 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
03 mrt - 23 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
21 apr - 11 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Inclusief

  • Internationale vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per safaritruck
  • Overnachtingen in hotels en sfeervolle lodges
  • ontbijt
  • Entreegelden van alle nationale parken
  • Bezoek aan de indrukwekkende Fish River Canyon
  • 4 ‘gamedrives’ in onze safaritruck in Etosha nationaal park
  • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
  • Wandeling in de Sesriem Canyon
  • Excursie Sossusvlei en Deadvlei in Namib Naukluft nationaal park
  • Wandeling met gids naar de fameuze rotsschildering White lady
  • Lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding 

Exclusief

Overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 645,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis

Gemiddelde beoordeling: 9,1

  • Mooi avontuur beleefd dankzij uitgebreide informatie van Eveline, (gelukkig in Nederlands), haar goede zorgen en samenwerking met chauffeur Johannes. Namibië heeft nu speciaal plekje in mijn hart.

    9,0

  • Indrukwekkende, intensieve reis met lange reisdagen. Goede, mooi gelegen hotels. Jammer dat we er meestal maar 1 nacht verbleven, laat aankwamen en vroeg vertrokken, geen tijd om gebruik te maken van de zwembaden. Prachtige natuur en wildlife. Topchauffeur/monteur Johanes en topreisleidster Eveline!

    7,0

  • Wij hadden een geweldig mooie reis naar Namibië. Mede door de enthousiaste, betrokken en humorvolle reis begeleidster Eveline werd het een prachtig avontuur. Samen met de bescheiden en zeer kundige chauffeur Johannes vormen ze een hecht team waar wij heel veel plezier mee hadden.

    9,0

  • Een prachtige reis met een intensief tempo waaraan we mooie herinneringen hebben. Niets dan lof voor chauffeur Johannes en reisbegeleidster Eveline. Zij kent het land, de reis, de onderkomen door en door: de ervaring spat ervan af. Een heel fijne persoonlijkheid die sharing is caring vóórleeft.

    9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Onze sfeervolle lodges en hotels vormen een ware oase in het soms desolate landschap. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Veel accommodaties zijn gebouwd van lokale materialen en vormen een harmonieus onderdeel van hun natuurlijke omgeving. De Namibische gastvrijheid is hartverwarmend.

De middenklasse hotels en lodges hebben kamers voorzien van airconditioning, douche en toilet. De meeste zijn voorzien van een goed restaurant. Bijna alle accommodaties buiten Windhoek en Swakopmund hebben een aantrekkelijke zwembad, waarin je na een warme dag het stof kan afspoelen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fish River Canyon Canyon Village
Fish River Canyon Canyon Roadhouse
Maltahohe Desert Camp
Maltahohe Hammerstein Lodge
Solitaire Solitaire Lodge
Swakopmund The Delight
Brandberg White Lady Lodge
Kamanjab Oppie Koppie Lodge
Etosha Etosha Safari Camp
Damaraland Palmwag Lodge
Damaraland Khowarib lodge


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 645,-.

  • Canyon Village kamer Fish River Canyon Namibië
  • Canyon Village Fish River Canyon

    Canyon Village gaat op in het omringende landschap

  • Canyon Village zwembad Fish River Canyon Namibië
  • Solitaire Lodge kamer Solitaire Namibië
  • Solitaire Lodge zwembad Solitaire Namibië

    Veel accommodaties hebben een zwembad voor een verfrissende duik

  • Hotel Zum Kaiser Swakopmund Namibië
  • Hotel Zum Kaiser kamer Swakopmund Namibië
  • White Lady Lodge Brandberg Namibië

    The White lady lodge vormt een aangename oase in het ruige Damaraland

  • White Lady Lodge kamer Brandberg Namibië
  • Maak vanaf de veranda van je lodge kennis met de buren

  • White Lady Lodge zwembad Brandberg Namibië
  • Oppie Koppie Lodge kamer Kamanjab Namibië

    Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

  • Oppie Koppie Lodge zwembad Kamanjab Namibië
  • Palmwag Lodge Namibië
  • Palmwag Lodge restaurant Namibië

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  • Vlucht met

    Lufthansa

    Traject

    Amsterdam - Frankfurt

    Vertrek

    18:20 - 19:30

  • Vlucht met

    Lufthansa

    Traject

    Frankfurt - Windhoek

    Vertrek

    21:55 - 08:20*

  • Vlucht met

    Lufthansa

    Traject

    Windhoek - Frankfurt

    Vertrek

    18:50 - 05:20*

  • Vlucht met

    Lufthansa

    Traject

    Frankfurt - Amsterdam

    Vertrek

    07:50 - 09:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Namibië een uur later.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor je bagage. Onze trucks zijn voorzien van comfortabele in de rijrichting geplaatste stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het noordwest- Namibië tref je geen asfalt aan.

In grotere steden als Windhoek en Swakopmund staat geen vervoer tot onze beschikking, het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen. 

  • Lufthansa Airbus A319
  • Truck Namibie hotelreis

    Onze safaritrucks hebben geen moeite met de ongeasfalteerde wegen

  • Truck Namibie hotelreis zijkant
  • Truck Namibie hotelreis instap

    Onze comfortable safaritrucks bieden goed zicht op de omgeving

Bij de reis inbegrepen

  • Internationale vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per safaritruck
  • Overnachtingen in hotels en sfeervolle lodges
  • ontbijt
  • Entreegelden van alle nationale parken
  • Bezoek aan de indrukwekkende Fish River Canyon
  • 4 ‘gamedrives’ in onze safaritruck in Etosha nationaal park
  • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
  • Wandeling in de Sesriem Canyon
  • Excursie Sossusvlei en Deadvlei in Namib Naukluft nationaal park
  • Wandeling met gids naar de fameuze rotsschildering White lady
  • Lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding 

Excursies

Twijfelfontijn schildering NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt een ‘township’ in Swakopmund de ander maakt een boottocht op zee of wil graag bij een waterpoel uren wild observeren In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens de reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan een kokerbomenwoud, deze inheemse unieke bomen weten zich staande te houden in erg droge streken (entreegeld exclusief).
  • Fish River Canyon, vanuit onze accommodatie rijden we het nationale park in om de canyon vanuit een aantal viewpoints te bekijken. Entreegeld inbegrepen
  • Namib Naukluft, we bezoeken de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei vanuit Sesriem. Het entreegeld is inbegrepen.Vervoer de laatste 5km per 4x4 ter plaatse nog betalen (€12,50)
  • Skeleton Coast, bezoek aan de pelsrobben kolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast. Het entreegeld is inbegrepen.
  • Brandberg, we maken een mooie wandeling olv een lokale gids naar de beroemde rotsschildering van de White Lady. (exclusief entreegeld).
  • Kamanjab, we bezoeken de rotsschilderingen bij Peet Albert's koppie.
  • Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen. Het entreegeld voor het park is inbegrepen.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

  • Walvisbaai – dolfijnentocht

    Voor de kust van Walvisbaai en Swakopmund kunnen het hele jaar door dolfijnen worden waargenomen. Tijdens deze ontspannen boottocht bezoeken we eerst de pelsrobben kolonie bij Pelican Point en gaan we vervolgens op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen, maanvissen en pelikanen. Enkele zeebewoners hebben een speciale band met de gids! Dit is een geweldige manier om het zeeleven voor de kust van Namibië te ervaren. Verse oesters met een glaasje champagne maken deze tocht compleet, een bijzondere ervaring!

    Inbegrepen: vervoer naar haven Walvisbaai, boottocht, oesterproeverij met hapje en drankje

    Duur: ongeveer 4,5 uur


    Prijs € 70,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

  • Kalahariwoestijn, drie uur durende ‘sundowner drive’ in open jeeps op zoek naar wild.
  • Swakopmund, bezoek aan een township olv. een gids, tour van 3,5 uur waar kennis kan worden gemaakt met de Herero, Ovambo en Damara.
  • Damaraland, ‘gamedrive’ of rhinotracking waarbij tijdens de 'gamedrive' onder leiding van bewapende gidsen neushoorns te voet worden benaderd.
  • Waterberg Plateau, ‘gamedrive’ per terreinwagen op het plateau om wild waar te nemen en afdrukken van dinosauriërs te bekijken.

Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is.
  • Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een originele geboorteakte of een internationaal uittreksel in het Engels uit het geboorteregister van de kinderen.

Geldzaken

In Namibië betaal je met de Namibische dollar. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in de grotere steden Windhoek, Swakopmund, Khorixas, Keetmanshoop
Contant: euro's
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname en in verschillende lodges en activiteitencentra voor betaling. Visacard is de meest geaccepteerde kaart.

De entreegelden van de nationale parken tijdens de reis zijn inbegrepen in de reissom. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van personeel van lodges, chauffeurs, lokale gidsen e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 40,- per persoon.

Maaltijden

Het verblijf in de hotels en lodges is op basis van logies met ontbijt. Het basisgerecht van de Namibië is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

In wat betere restaurants kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frietjes, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants en pizzeria's. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen in Namibië wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn de lokale biersoorten als Windhoek Lager en het uit Zuid-Afrika geïmporteerde Castle zeker aan te raden.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP & hepatitis A
  • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt. Juli en augustus zijn de koelste maanden met aangename dagtemperaturen van rond de 25° C. Vanaf september stijgt het kwik overdag. Januari en februari zijn de warmste maanden. Het kan dan makkelijk overdag 35° C worden. 

Hoewel Namibië grotendeels uit woestijn bestaat kent het toch een aantal geografische verschillen. Er zijn een viertal verschillende regio’s te onderscheiden. De prachtige Namib-woestijn met haar kustvlaktes, meters hoge zandduinen en rotsplateaus bevindt zich in het westen en wordt begrensd door de Atlantische oceaan. De Kalahariwoestijn met haar lage zandduinen in het grensgebied met Botswana. Meer naar het noorden vind je het dichtbegroeide bushveld van de Kavango en in het grensgebied met Angola de groene Caprivistrip met moerassen en rivieren.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. 

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Namibië?

  • Ruime ervaring in het organiseren van het reizen in Namibie. Djoser organiseert al 35 jaar verre avontuurlijke reizen.  
  • Overnachtingen in sfeervolle lodges en hotels op mooie lokaties midden in de natuur
  • Compleet programma met bezoek aan de Kalahariwoestijn en Fish River canyon
  • alle entreegelden van de nationale parken inbegrepen
  • Bezoek aan Himba gemeeschap
  • track neushoorns en woestijnolifanten te voet in Damaraland
  • bezoek aan de beroemde rotsschildering van de White Lady nabij Brandberg
     

Wat is de beste reistijd?

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt. Juli en augustus zijn de koelste maanden met aangename dagtemperaturen van rond de 25° C. Vanaf september stijgt het kwik overdag. Januari en februari zijn de warmste maanden. Het kan dan makkelijk overdag 35° C + worden.

Waar overnachten we?

We overnachten in sfeervolle lodges en hotels die een ware oase vomen in het soms desolate landschap. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Veel accommodaties zijn gebouwd van lokale materialen en gaan harmonieus op in hun natuurlijke omgeving.

De middenklasse hotels en lodges hebben kamers voorzien van airconditioning, douche en toilet. De meeste zijn voorzien van een goed restaurant. Bijna alle accommodaties buiten Windhoek en Swakopmund hebben een aantrekkelijke zwembad, waarin je na een warme dag het stof kan afspoelen.
 

Kun je een één- of driepersoonskamer boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere reisgenoot, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag.

Volwaardige drie persoonskamers zijn in deze meeste accommodaties niet voorhanden. In sommige gevallen kan er voor een jong kind een extra opklapbed worden geplaatst.
 

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

We reizen met een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De 'gamedrives' die bij de reissom zijn inbegrepen (Etosha NP) maken we met onze eigen truck. Het is mogelijk, indeine gewenst, om ter plaatse een optionele gamedrive met een open jeep te reserveren.

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

De reis wordt begeleid door een lokale Engelstalige crew/reisbegeleider.

Kan ik mijn kleding laten wassen tijdens deze reis?

Dat is inderdaad mogelijk. In verschillende hotels en lodges is een laundry service aanwezig, waarvan u voor een kleine vergoeding gebruik kan maken. In Swakopmund vindt u tevens openbare wasserettes aan.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Voor Namibië is een paspoort nodig dat na vertrek uit Windhoek nog zes maanden geldig is. Een visum is voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is niet nodig. 
 

Kan ik pinnen in Namibie?

Met een pinpas kun je in alle grote plaatsen (en al bij aankomst op de luchthaven)  geld opnemen. Een creditcard is alleen handig voor het betalen van enkele optionele excursies in Swakopmund of voor noodgevallen. De volgende plekken hebben een pinautomaat: Windhoek, Keetmanshoop, Solitaire (in de winkel), Swakopmund, Opuwo & Kamanjab. In het noorden van Namibie (Damaraland)zijn er geen pinautomaten.

Kan ik mobiel bellen en is er Wifi in Namibie?

Telefoneren via het vaste net is uitsluitend mogelijk in de grotere plaatsen. Ook zijn hier internetcafés. Het bereik voor mobiel bellen is beperkt tot (de omgeving van) de grotere plaatsen en afhankelijk van je Nederlandse provider. Informeer daar dus even voor je vertrekt. Bij de receptie van sommige accommodaties is wifi beperkt beschikbaar.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Namibie

Bekijk alle reisblogs over Namibie