Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika nationale parken, 18 dagen hotel/chaletreis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika nationale parken 18 dagen hotel/chaletreis

Ontdek de mooiste wildparken van Zuid-Afrika

Vanaf € 3.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Het noorden van Zuid-Afrika is rijk aan prachtige nationale parken en reservaten, waarvan het bekende Krugerpark meestal als enige wordt bezocht. Dat is jammer want de andere parken zijn zeker niet minder indrukwekkend. Tijdens deze unieke natuurreis bezoeken we een aantal minder bekende, maar zeer fraaie wildparken en doorkruisen we het Krugerpark van noord naar zuid. Naast het Krugerpark bezoeken wij het Marakele nationaal park, het Pilanesberg nationaal park, het Hluhluwe nationaal park en het Golden Gate nationaal park. Dit is écht een reis voor iedereen die veel wil zien van de Afrikaanse natuur!

Daarom Djoser

  • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen
  • Veel 'gamedrives' met open jeeps inbegrepen
  • Unieke reis voor de natuurliefhebber langs de mooiste parken van Zuid-Afrika
  • Comfortabele accommodaties, gelegen op de mooiste plekjes
  • Enthousiaste Afrikaanse crew
  • Rechtstreekse vluchten met KLM
  • Mogelijkheden om mooie natuurwandelingen te maken

Route en kaart

Routekaart Rondreis Zuid-Afrika nationale parken, 18 dagen hotel/chaletreis
  1. Amsterdam - Johannesburg
  2. Johannesburg - Pilanesberg nationaal park, 'gamedrive'
  3. Pilanesberg, 'gamedrive'
  4. Pilanesberg NP - Marakele nationaal park, middag 'gamedrive'
  5. Marakele NP - Mapungubwe nationaal park, 'gamedrive'
  6. Mapungubwe NP - Tshipise
  7. Tshipise - Kruger nationaal park (Punda Maria)
  8. Kruger NP (Olifants)
  9. Kruger NP (Skukuza)
  10. Kruger NP - Eswatini, 'gamedrive'
  11. Eswatini, 'gamewalk'
  12. Swaziland - Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
  13. Hluhluwe-Imfolozi NP, ochtend 'gamedrive'
  14. Hluhluwe-Imfolozi NP - Drakensbergen
  15. Drakensbergen
  16. Drakensbergen - Golden Gate nationaal park
  17. Golden Gate NP - Johannesburg - Amsterdam
  18. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Grote kans op de 'big five' in Pilanesberg NP

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 aankomst Johannesburg - Pilanesberg nationaal park, 'gamedrive'
Dag 3 Pilanesberg NP, ochtend 'gamedrive'

We vliegen naar Johannesburg waar 's avonds bij aankomst nabij de luchthaven overnachten. De volgende ochtend reizen we in westelijke richting. Met onze safaritruck rijden we via de Hartebeestpoortdam en het plaatsje Rustenburg naar ons eerste nationale park; Pilanesberg.

Luipaard Pilanesberg Zuid-Afrika DjoserHet park wordt door buitenlandse toeristen nauwelijks bezocht, maar is populair bij Zuid-Afrikanen. Het is qua omvang het op vier na grootste reservaat van Zuid-Afrika en landschappelijk verrassend divers. Grasvlaktes, dichte bossen en een bergplateau bevatten een zeer rijke fauna. Naast de thuisbasis van vele antilopensoorten, waaronder elanden, zebra’s, giraffen en veel vogelsoorten is Pilanesberg ook het leefgebied van de ‘big five’. Tijdens je eerste middag 'gamedrive' met onze truck, maak je grote kans om neushoorns, buffels, olifanten of leeuwen tegen te komen. De volgende ochtend staan we vroeg op en maken we met een open terreinwagen een tweede 'gamedrive' Houd je verrekijker en camera in de aanslag

Spot de bedreigde zwarte en witte neushoorns

Dag 4 Pilanesberg NP - Marakele nationaal park
Dag 5 Marakele NP - Mapungubwe nationaal park
Dag 6 Mapungubwe NP - Thsipise

Verder noordwaarts kruisen we de grens met de provincie Limpopo en bereiken afgelegen dun bevolkte gebieden waar het wegdek vaak te wensen over laat. Ons einddoel is het mooie, maar moeilijk toegankelijke Marakele nationaal park. In de verte zien we het massief van de Waterberg al opdoemen.

Witte neushoors Marakele nationaal park Zuid-Afrika DjoserMarakele, dat toevluchtsoord betekent, is het leefgebied van een aantal bedreigde diersoorten en je vindt hier de bijzondere zwarte en witte neushoorn. In 1999 werden olifanten vanuit Tuli nationaal park opnieuw geïntroduceerd. Het park bevat bovendien een aantal antilopensoorten als de Tsessebe, elanden, berg rietbokken en koedoe's, soorten die in andere parken weinig voorkomen. De kolonie Kaapse gieren is de grootste in Zuid-Afrika. Het geïsoleerde park werd in 2003 heropend door Nelson Mandela en Prins Bernhard, die hier zeer regelmatig kwam. 

We verlaten de volgende dag het park en rijden naar Mapungubwe nationaal park. We bevinden ons nu in het noorden van Zuid-Afrika, waar de machtige Limpoporivier de scheidslijn vormt met Zimbabwe. Mapungubwe staat op de Werelderfgoedlijst niet alleen vanwege het mooie landschap, maar vooral om het culturele belang van de verschillende bijzondere archeologische vindplaatsen.

Olifant Mapungubwe Zuid-Afrika DjoserJe vindt er resten van mysterieuze leefgemeenschappen uit de 12e eeuw, die rijk werden door de handel met verafgelegen gebieden als China, Egypte en India. Belangrijke vondsten, waaronder het 'Gouden Nijlpaard' tonen aan dat in dit afgelegen gebied een hoogstaand Afrikaans Koninkrijk werd bestuurd. Het droge landschap wordt gedomineerd door hoge baobabbomen, indrukwekkende zandsteenformaties en gallerijbossen langs de rivieroevers. Tegen dit decor bewegen zich olifanten, neushoorns en verschillende antilopen soorten.

Ornithologen kunnen hier maar liefst 300 vogelsoorten af tekenen op hun lijstje waaronder de vreemde reuzentrap of Kori bustard. We maken hier een mooie 'gamedrive' in onze eigen safaritruck. Imposante baobabbomen flankeren de oevers van de Limpopo en Shashe rivier. En route naa het Krugerpark overnachten in Tshipise waar in de omgeving minerale heetwaterbronnen voorkomen, waarbij we een kijkje kunnen nemen. 

Diverse gamedrives in Kruger nationaal park

Dag 7 Thsipise - Kruger nationaal park (Punda Maria)
Dag 8 Kruger NP (Olifants), 'gamedrives'
Dag 9 Kruger NP (Skukuza), 'gamedrives'

Wilde hond Kruger Zuid-Afrika DjoserWe komen het beroemde Kruger nationaal park binnen bij een weinig gebruikte gate, - Punda Maria. Al 'gamedrivend' met onze truck gaan we op weg naar het gelijknamige restcamp. In dit gebied wordt het park veelvuldig door zijarmen van de Limpopo doorsneden. Kruger is een van de grootste en bekendste nationale parken ter wereld en is ongeveer zo groot als de helft van Nederland. We overnachten in het noorden, het midden en het zuiden van Kruger, zodat we een goed beeld krijgen van de verschillende landschappen, de flora en de fauna van dit indrukwekkende park.

Tijdens het verblijf in dit park kun je naast de reguliere 'gamedrives' die we met onze eigen truck maken ook optionele 'gamewalks' maken, voettochten op zoek naar wild. De ranger of parkwachter kan aan de hand van sporen precies vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden. Ook kan de begeleiding optionele  'gamedrives' aanbieden met voertuigen van het parkbeheer.

Maak kennis met Eswatini en speur naar neushoorns in Hluhluwe.

Dag 10 Kruger NP - Eswatini, Hlane reservaat, 'gamedrive'
Dag 11 Eswatini, Hlane reservaat, 'gamewalk'
Dag 12 Swaziland - iSimangaliso, optionele boottocht
Dag 13 'gamedrive' met jeep in Hluhluwe-Imfolozi nationaal park

Swaziland Zuid-Afrika DjoserWe verlaten Zuid-Afrika voor twee nachten en rijden naar het minder welvarende koninkrijkje Swaziland, dat tegenwoordig Eswatini heet. In het gevarieerde landschap staan de traditionele huizen van de Swazi’s, waar de sfeer weer heel anders is dan in Zuid-Afrika. Vanuit onze accommodatie in Hlane reservaat maken we een jeepsafari. De volgende ochtend maak je onder begeleiding van een parkranger een wandeling in de prachtige omgeving.

Terug in Zuid-Afrika rijden we naar onze lodge gelegen aan de rand van het iSimangaliso wetlandpark. Optioneel is deelname mogelijk aan een boottocht op de lagune bij St' Lucia. Hier kunnen nijlpaarden, krokodillen en diverse vogelsoorten worden waargenomen. Met jeeps verkennen we de volgende ochtend het nabijgelegen nationale park Hluhluwe-Imfolozi. Dit is een Zuid-Afrika's bekendste wildparken. Dit park is lichtglooiend en opmerkelijk groen. We gaan op zoek naar de zeldzame witte neushoorn, die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis.

Maak prachtige wandelingen in de Drakensbergen

Dag 14 Hluhluwe-Imfolozi NP - Drakensbergen
Dag 15 Drakensbergen
Dag 16 Drakensbergen - Golden Gate nationaal park
Dag 17 Golden Gate NP - Johannesburg - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Drakensbergen Zuid-Afrika DjoserWe verlaten de kuststrook en rijden opnieuw het binnenland in. De Drakensbergen vormen een randmassief, met spectaculair steile kliffen en diepe valleien. Het gebied telt talloze snelstromende beken en klaterende watervallen. De kans is groot dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. De Drakensbergen zijn een echt wandelparadijs. Er zijn veel, duidelijk aangegeven wandelingen uitgezet die je naar de mooiste plekken leiden.

Vandaag kun je dan ook op eigen gelegenheid de lengte en zwaarte van je wandeling bepalen en volop genieten van de vele mooie vergezichten en de stilte om je heen.

We sluiten deze unieke reis af met het Golden Gate nationaal park, dat zijn naam dankt aan de gouden gloed die de zon over de zandstenen kliffen werpt. Maak op eigen gelegenheid een wandeltocht en geniet van een van de prachtige uitzichtpunten. Na een laatste rustige ochtend vertrekken we naar Johannesburg voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies, waaronder verschillende gamedrives die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Entreegelden van de nationale parken zijn echter wel inbegrepen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Zuid-Afrika immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jan - 01 feb
i

Geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
05 feb - 22 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
26 feb - 15 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
10 jul - 27 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
06 aug - 23 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
10 sep - 27 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
01 okt - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde
22 okt - 08 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
12 nov - 29 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Vertrekdata 2026

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jan - 31 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
04 feb - 21 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
25 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

  • Vluchten met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per safaritruck
  • Overnachtingen in sfeervolle lodges, hotels en tented camps
  • 11 x ontbijt
  • Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Entreegelden alle nationale parken t.w.v. € 275,-
  • Gamewalk in Hlane wildreservaat
  • 'Gamedrives' volgens programma

Exclusief

Maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 695,-.

Houd er rekening mee dat als je voor een eenpersoonskamer boekt, je tijdens de chaletovernachingen wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer, maar dat je de sanitaire voorzieningen en de zitkamer deelt. In Marakele nationaal park heb je niet de beschikking over een eenpersoonskamer/tent, maar deel je altijd de kamer/tent met een reisgenoot. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Zuid-Afrika nationale parken, 18 dagen hotel/chaletreis

Gemiddelde beoordeling: 8,6

  • Wij hebben enorm genoten van deze reis. Zeer goed georganiseerd, héél goede gids ter plaatse. Onze logies waren naar Zuid-Afrikaanse normen zeer goed! Deze reis is een echte aanrader voor wie houdt van de natuur in al zijn aspecten.

    9,0

  • Deze reis was een van de beste ervaringen in mijn leven. Zo veel wilde dieren en natuur gezien en op sommige momenten zo dichtbij. Geweldige reisbegeleiders gehad die al je vragen over de natuur konden beantwoorden. De groep was lekker gevarieerd en heel erg gezellig. Ik zou dit iedereen aanraden.

    10,0

  • Een fantastische safarireis. Genoten van de natuur, de beesten en de mensen. Het enige nadeel is dat je veel zit, in de truck of 4x4 jeep. Lekker eten en weinig bewegen is een slechte combinatie. Maar het is het allemaal waard!

    9,0

  • Prachtige, afwisselende reis wat betreft landschappen en natuur, met prima accommodaties op hele mooie locaties. Na lange reisdag naar het schitterende Leokwe Camp, zou je daar 2 nachten moeten verblijven om ervan te genieten. Tip: graag speakersysteem voor meer info tijdens de reis in luide truck.

    8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. We overnachten in hotels, lodges en soms in een ‘tented-camp’ in of nabij de nationale parken. Enkele keren in chalets, soms 'rondavels' genoemd in Zuid-Afrika. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

Op alle overnachtingsplaatsen beschikt u over een eigen badkamer en toilet. Er is hierop een uitzondering. In Tshipise overnacht u in een rondavel of bungalow, welke u deelt met uw reisgenoten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Pilanesberg The Kingdom resort
Marakele Africa lodges
Mapungubwe Leokwe rest camp
Tshipise Forever resorts
Kruger Park Skukuza Rest Camp
Kruger Park Punda Maria
Hlane Ndlovu Camp
Hluhluwe Ezulwini game lodge
Drakensbergen KZN Giant's castle
Golden Gate NP Glen Reenen Camp


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 695,-.

Houd er rekening mee dat als je voor een eenpersoonskamer boekt, je tijdens de chaletovernachingen wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer, maar dat je de sanitaire voorzieningen en de zitkamer deelt. In Marakele nationaal park heb je niet de beschikking over een eenpersoonskamer/tent, maar deel je altijd de kamer/tent met een reisgenoot. 

  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting zwembad Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
  • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  • Vlucht met

    KLM

    Traject

    Amsterdam - Johannesburg

    Vertrek

    10:30 - 21:20

  • Vlucht met

    KLM

    Traject

    Johannesburg - Amsterdam

    Vertrek

    23:25 - 10:35*

* aankomst volgende dag


Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We maken gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage en voorraden. Ook is deze safaritruck standaard voorzien van kookuitrusting en stoeltjes. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen en we kunnen in de meeste parken ons voertuig gebruiken voor de 'gamedrives'. De wegen in Zuid-Afrika zijn over het algemeen in goede staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over.
 

  • Zuid-Afrika truck

    De trucks zijn speciaal gemaakt voor safari's

  • Zuid afrika botswana namibie victoria watervalen hotelreis truck vervoersmiddel Djoser

    Omdat je hoog zit heb een een goed uitzicht over het wild

Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per safaritruck
  • Overnachtingen in sfeervolle lodges, hotels en tented camps
  • 11 x ontbijt
  • Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Entreegelden alle nationale parken t.w.v. € 275,-
  • Gamewalk in Hlane wildreservaat
  • 'Gamedrives' volgens programma

Excursies

Leeuw Krugerpark Zuid-AfrikaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een houdt graag post bij een drinkplaats om dieren te observeren, terwijl de ander tussen de gamedrives door graag een boek leest of rondkijkt in een stadje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze lokale Engels/Afrikaanse sprekende reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:
 

  • We maken bij aankomst in Pilanesberg nationaal park onze eerste 'gamedrive' met onze eigen truck (inclusief entreegeld).
  • We maken in Pilanesberg in de ochtend met een open jeep een 'gamedrive' (inclusief entreegeld).
  • In Marakele nationaal park maken in de namiddag met een open jeep een 'gamedrive' (inclusief entreegeld).
  • Mapungubwe nationaal park is rijk aan flora en fauna en belangrijk vanwege de culturele archeologische schatten. We maken hier met onze eigen safaritruck een rondrit (inclusief entreegeld).
  • Krugerpark. Na het passeren van de gate bij Punda Maria kijken we al uit naar wild. Al gamedrivend rijden we met onze truck langzaam naar ons eerste restcamp. Op dag 8 en 9 maken we iedere ochtend en iedere middag met onze safaritruck een mooie gamedrive.(inclusief entreegeld).
  • Swaziland; Hlane reservaat. We maken in de namiddag met open jeeps een 'gamedrive’ (inclusief entreegeld).
  • Swaziland; Hlane reservaat. De volgende ochtend trekken we te voet met een gewapende ranger het park in (inclusief entreegeld).
  • Hluhluwe-Imfolozi nationaal park is het oudtse natuurpark van Zuid-Afrika. Het park is bekend vanwege de rijke fauna en de aanwezige witte neushoorns die hier makkelijk kunnen worden gespot. We maken hier een ochtend 'gamedrive' met een open jeep (inclusief entreegeld).
  • Drakenbergen en Golden Gate nationaal park. Verschillende wandelingen op eigen gelegenheid mogelijk door de indrukwekkende omgeving (inclusief entreegeld).

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Ter plaatse zijn er nog andere optionele excursies mogelijk, zoals:

In het Krugerpark of de omgeving kun je naast de 'gamedrive' die is inbegrepen, extra gamedrives boeken met open voertuigen. Bijvoorbeeld een 'gamedrive' aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker.

Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden na binnenkomst in Swaziland geldig is.
  • Voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) geldt dat wanneer het kind reist met beide biologische ouders een geboorteakte niet nodig is. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister.

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse Rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in alle grote plaatsen mogelijk
Contant: euro’s
Creditcards: veelvuldig te gebruiken

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week. De toegang van alle nationale parken is bij de reissom inbegrepen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 45,-.


Maaltijden

Er is 11 keer ontbijt inbegrepen in de reissom. Tijdens het verblijf in het Krugrpark en in Tshipise is er geen ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant en is dit de enige mogelijkheid om te eten. De safaritruck waarmee we rondreizen in standaard voorzien van een kampeer/kookuitrusting. We kunnen deze waar gewenst gebruiken en in overleg met de lokale reisbegeleiding en de groep op een aantal plaatsen zelf onze maaltijden bereiden.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. We kunnen op verschillende plaatsen onze eigen 'braaivleis' bereiden.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boerewors', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
  • Malariatabletten

Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden. In het zuiden langs de kust is de weersituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn.

's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Afrikaans en/of Engels sprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis , de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.

Veelgestelde vragen

Reizen we met een safaritruck of per bus?

We reizen met een safaritruck, dus we kunnen onderweg stoppen waar we willen. De safaritrucks zijn standaard voorzien van kookuitrusting en stoeltjes en een bergruimte voor voorraden en bagage. Tijdens 'gamedrives' in Pilanesberg, Marakele, Hlane reservatt en Hluhluwe maken we gebruik van open jeeps.

Hoe worden de 'gamedrives' uigevoerd.

In Pilanesberg, Marakele, Hlane en Hluhluwe nationaal park maken we 'gamedrives' met open jeeps, die goed zicht bieden op de omgeving. In Mapungubwe nationaal park en in het Krugerpark maken we met onze eigen safaritruck verschillende 'gamedrives'. In het Kruger park, kun je eventueel een optionele 'gamedrive' met (open) voertuig reserveren. 

Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. We overnachten in hotel/chalets en ‘tented-camps’ in of nabij de nationale parken. Een enkele keer in chalets, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

Ook overnachten we een aantal nachten in ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen. In Pilanesberg overnachten we in een ‘tented camp’ waarbij  we gebruik maken van gezamenlijke sanitaire voorzieningen.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reizen worden begeleid door een lokale Engels-/Afrikaanssprekende reisbegeleider.

Moet ik een klamboe meenemen?

Je hoeft geen klamboe mee te nemen. De accommodaties hebben - waar nodig - airconditioning of een ventilator. De ramen zijn voorzien van gaas of er hangt een klamboe boven je bed.

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Het is mogelijk om gedurende de reis uw was te doen. In verschillende accommodaties is het mogelijk om uw was te laten doen of gebruik te maken van een wasserette in de buurt van de chalet/lodge.

Moet ik handdoeken meenemen op reis?

Het is niet noodzakelijk om handdoeken mee te nemen op reis. Deze zijn in de hotels/chalets/lodges aanwezig. Wij adviseren wel om in ieder geval één handdoek mee te nemen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen? En zijn koffers toegestaan?

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de safaritruck verzoeken we om de bagage te beperken tot zo’n 15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om een weekendtas, kleine koffer of rugzak mee te nemen, deze zijn makkelijk op te bergen in de beschikbare ruimte in de truck.

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

In Zuid-Afrika kun je op veel plaatsen gewoon met je pinpas betalen. Daarnaast is het handig om je creditcard mee te nemen. Verder kun je ook bij pinautomaten Zuidafrikaanse Rand opnemen of in banken of wisselkantoren contante Euro wisselen tegen Rand.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

De netspanning is 220 Volt, voor de stopcontacten heb je driepolige stekkers met ronde pinnen nodig. Deze zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar, dus je kunt ze het beste in Zuid-Afrika aanschaffen.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan gemiddeld uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Telefoneren met een mobiele telefoon is (bijna) overal mogelijk. Vaak beschikt de accommodatie over wifi.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Zuid-Afrika

Bekijk alle reisblogs over Zuid-Afrika