Architectuur

Architectuur

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • De Wharenui: het kloppende hart van Nieuw-Zeeland

    Als je aan Nieuw Zeeland denkt, dan denk je aan fantastische landschappen, de vogel die niet vliegen kan (kiwi) en The Lord of The Rings. Alleen dat is al reden genoeg om naar dit fascinerende land te gaan. Maar wat je ook ziet zijn gemeenschapshuizen van de Maori, de Wharenui. Het is dé plek waar de Maori cultuur tot leven komt.

    Lees meer

  • Het verhaal van Angkor

    Een stad groter dan New York, met straten breder dan landingsbanen. Op het hoogtepunt, rond de 12e eeuw, leefden er meer dan een miljoen inwoners. En dan is er ook nog het grootste religieuze monument ter wereld! Angkor is zonder twijfel één van de meest bijzondere plekken ter wereld.

    Lees meer

  • De Taj Mahal: een van de meest iconische bouwwerken ter wereld

    De Taj Mahal is een van de meest bijzondere bouwwerken ter wereld. Het architectonische meesterwerk ligt bij de Indiase stad Agra en is een must-see als je in India bent.

    Lees meer

  • 12 bezienswaardigheden in Singapore

    Of je nou komt voor de architectuur, cultuur, natuur, spectaculaire shows, een mega shopping spree of de multiculturele keuken. Singapore heeft voor iedereen iets te bieden.

    Lees meer

  • Wieliczka en Zipaquira, kathedralen in het zout

    Religieuze bouwwerken vind je werkelijk op de meest vreemde en ver verwijderde plekken op de wereld.

    Lees meer

  • Gouden Ring van Rusland

    Met 20 miljoen inwoners is Moskou de grootste stad van Europa en een bruisende metropolis. Toch vind je op slechts een kleine twee uur rijden meerdere pittoreske dorpen en steden waar de tijd lijkt stil te staan: welkom in de Gouden Ring van Rusland!

    Lees meer

  • Het bijzondere werelderfgoed van Sucre

    Een wandeling door de witgekalkte koloniale stad Sucre is als een wandeling door de eeuwen heen, van de aankomst van de Spanjaarden in de 16e eeuw tot de eerste Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1809. In 1991 werd het oude centrum van de stad uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

    Lees meer

  • Het bijzondere werelderfgoed van Tallinn

    Als bezoeker van Hanzestad Tallinn wandel je letterlijk over een cadeau uit lang vervlogen tijden. In de middeleeuwen mocht je hier pas de stadspoorten passeren als je ten minste 1 kei meebracht. De nu zo karakteristiek straatjes zijn met deze stenen gelegd. Een bijna sprookjesachtig verhaal dat goed past bij de sfeer in de historische binnenstad, die door Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed.

    Lees meer

  • La Paz, stad van een hoog niveau

    Onbekend maar zeker niet onbemind! Lees hier alles over de officieuze hoofdstad van Bolivia.

    Lees meer