De highlights van een wandel rondreis Engeland

De highlights van een wandel rondreis Engeland

Kennis maken met de zuid westelijke punt van Engeland, Cornwall? Dat kan op een wandel rondreis Engeland. Tijdens een Engeland rondreis ontdek je alles wat dit wandelparadijs van prachtige vergezichten en fotogenieke dorpjes bieden heeft. Een beter beeld krijgen van hoe een wandel groepsreis Engeland er uit kan zien? Hieronder lichten we verschillende wandelroutes uit.


Penzance

Voor we de prachtige wandelroutes die deze Engeland rondreis rijk is verder uitlichten, schenken we graag eerst even wat aandacht aan onze verblijfplaats voor de week, het haven plaatsje Penzance. Penzance en haar omgeving ademen geschiedenis. Er zijn meerdere middeleeuwse kastelen te bezoeken en bijzondere huisjes te bekijken. Voor wie tijdens de reis geen genoeg kan krijgen van het wandelen, zijn er in de omgeving van Penzance ook daar nog tal van mogelijkheden toe.


Penzance – St. Michaels Mount

Startend vanuit ons hotel in Penzance, maken we een wandeling met als eindpunt, het symbool van de streek, St. Michaels Mount. Het deel van de kustlijn waar deze wandeling ons onderweg langs voert, wordt gekenmerkt door haar mooie zandstranden. Eenmaal aangekomen, kun je bij laag water naar het eiland lopen, of anders de boot nemen om een bezoek te maken, een echte highlight van de Engeland rondreis!


St. Ives – Zennor

De badplaats en kunstenaarskolonie St. Ives vormt zowel het start- als het eindpunt van een prachtige wandeling, heen en weer, naar het plaatsje Zennor. Op het eerste deel van de wandeling, richting Zennor, volgen we vanuit het Upalong-mijngebied het doodskistpad naar Zennor. In Zennor is er de tijd om even wat te eten, drinken of om een kijkje te nemen bij de St. Senara kerk. Hierna beginnen we aan het tweede deel van de wandeling, terug naar St. Ives. We wandelen nu via de kust langs ruige kliffen en de azuurblauwe zee en uiteindelijk met een panoramisch uitzicht over de baai en de vuurtoren van Godrevy.


Treen – Minack Theatre – Port Chapel Beach

Deze gevarieerde wandeling brengt ons van Treen via Minack Theatre, een openluchttheater uitgehouwen uit rotsen, naar het tussen de hoge kliffen gelegen Port Chapel Beach. Onderweg mogen we genieten van witte zandstanden, granieten rotsen, afgelegen baaitjes en panoramische uitzichten. Extra speciaal aan deze route is dat er met een beetje geluk langs de kust ook nog zeehonden te zien zijn, zij komen hier het hele jaar voor.


Land’s End – Geevor

Deze wandeling start bij een van de meest beroemde markeringen van Groot Brittanië; Land’s End. De rotsen stijgen bij deze klif wel 60 meter uit het water! Na een tocht vol met indrukwekkende vergezichten komen we aan in Geevor, wat bekend staat om haar tin en koper en waar je een bezoek kan brengen aan de gelijknamige Tinmijn, ‘Geevor’.


Penzance – Mousehole – Lamorna

Vanuit onze, inmiddels welbekende, thuisbasis Penzance maken we via het charmante vissersplaatsje Mousehole een wandeling langs de kust naar Lamorna. Onderweg kan je verwachten verschillende baaien, vissersboten en geweldige uitzichten op zee tegen te komen. Ook is dit gebied erg populair onder vogelspotters. Aangekomen bij Lamorna Cove is het tijd om neer te strijken en te genieten van een pint in de pub.


Waarom met Djoser?

rondreis engelandDe Engeland reis is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Cornwall te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een wandel groepsreis Engeland laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf aan welke wandelingen je het de moeite waard vindt om deel te nemen tijdens de wandel rondreis Engeland. Gedurende de hele Engeland reis overnachten we in een sfeervol, familie gerunde herberg dat centraal gelegen is in Penzance. De nette kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Reis Engeland door in onze eigen, comfortabele en ruime bus. De reis wordt begeleid door een enthousiaste, Nederlandssprekende reisbegeleider die je het echte Cornwall laat zien.


Reis Engeland wandelend door met Djoser voor een onvergetelijke ervaring!