Eerst eten, dan praten

Eerst eten, dan praten

Djoser rondreizen Turkije eten gerechten culinairEten neemt een belangrijke plaats in de Turkse samenleving in. Nog net iets belangrijker dan converseren, getuige de oude uitdrukking: ‘eerst eten, dan praten’. De keuken vormt, ook vanwege de stookplaats, het hart van het huis. Een schoorsteen zonder rook wens je je ergste vijand niet toe. Het eerste Turkse kookboek is al drie eeuwen oud en de bereiding en presentatie van gerechten zijn tot kunst verheven. Typisch Turks zijn de intrigerende namen, meestal voor bijzonder geslaagde gerechten. Zoals: ‘kadin budu kofte’: vrouwendijen, voor ovale gehaktballen. Het beroemdst is wel de ‘imam Bayildi’: de imam viel flauw, voor gevulde aubergine. Meestal wordt aangenomen dat hij flauwviel omdat hij het gerecht zo overheerlijk vond, maar er zijn ook andere lezingen. Geen misverstand bestaat er over ‘hunkar begendi’, kebab met auberginepuree, dat betekent gewoon: de heerser vond het lekker. Tijdens onze rondreizen door Turkije heb je de mogelijkheid om deze heerlijke gerechten te proeven!

Djoser maakt gebruik van cookies

Onze website gebruikt functionele cookies om ervoor te zorgen dat deze goed werkt. Ook worden er analytische cookies geplaatst om het websitebezoek te meten. Klik je op "Alles accepteren" dan ga je akkoord met het plaatsen van marketingcookies, waaronder cookies voor gepersonaliseerde advertenties. Deze cookies kunnen uw gegevens delen met Google en andere derde partijen voor advertentiepersonalisatie. Meer informatie over hoe Google uw gegevens gebruikt, vindt u op Google’s Privacy & Voorwaarden. Wil je dit niet, dan kun je op "Cookie-instellingen" klikken en dan op "Bevestig". Dan worden alleen de functionele en analytische cookies geplaatst. Lees meer over ons cookiebeleid.

De Djoser brochure al in huis?Meer dan 250 pag. reisinspiratie!×