India & Nepal 21 dagen
Van de kleurrijke chaos in India tot de rustgevende natuur van Nepal
Vanaf € 2.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
In India ontdek je de kleurrijke steden Delhi en Jaipur en lopen de koeien kriskras over straat. Natuurlijk bezoeken we de wereldberoemde Taj Mahal en de heilige stad aan de Ganges, Varanasi. We gaan op safari in Ranthambore nationaal park en komen hopelijk oog in oog te staan met tijgers. In Nepal kun je in de jungle neushoorns spotten. Het adembenemende landschap van diepe valleien en torenhoge bergen vormt een prachtig decor voor deze reis. In Kathmandu kun je naar hartenlust winkelen en dwalen door de middeleeuwse straatjes.
Daarom Djoser
- Combinatie van Indiase cultuur en Nepalese natuur
- Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
- Slapen in een voormalig Maharadja-paleis
- Meeste hotels hebben een zwembad
- Nederlandse reisbegeleiding
- Bijzondere tocht per nachttrein van Agra naar Varanasi
- Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
- Tijgersafari in Ranthambore nationaal park
- Bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal
- Inclusief boottocht op de Ganges in de heilige stad Varanasi
- Jeepsafari naar de 20.000 meren bij Chitwan nationaal park
- Excursie naar koningsstad Bhaktapur
Alle reisinformatie
Route en kaart
- Amsterdam - Delhi
- aankomst Delhi, stadstour
- Delhi - Jaipur
- Jaipur, excursie Amber-fort
- Jaipur, bezoek Paleis der Winden
- Jaipur - Ranthambore nationaal park
- Ranthambore NP, gamedrive - Fatehpur Sikri - Agra
- Agra, bezoek Agra-fort en baby Taj Mahal
- Agra, bezoek Taj Mahal - nachttrein naar Varanasi
- aankomst Varanasi, boottocht over Ganges
- Varanasi, excursie Sarnath
- Varanasi - Gorakhpur
- Gorakhpur - Chitwan nationaal park
- Chitwan NP, jeepsafari naar 20.000 meren
- Chitwan NP
- Chitwan NP - Pokhara
- Pokhara
- Pokhara - Kathmandu
- Kathmandu, excursie Bhaktapur
- Kathmandu - Delhi
- Delhi - Amsterdam
Reisbeschrijving
Het spirituele India laat voor altijd een onvergetelijke indruk op je achter: de kleurige chaos van Delhi, de oogverblindende Taj Mahal, en de ceremonies op de oevers van de heilige rivier de Ganges. Na al die drukte in India is Nepal een verademing: je reist over het dak van de wereld waar je in de jungle neushoorns kunt spotten, schitterende wandelingen maakt met de Mount Everest op de achtergrond en eeuwenoude koningssteden met bijzondere tempels bezoekt.
Old en New-Delhi
Dag 1 Amsterdam - Delhi (India)
Dag 2 aankomst Delhi, stadstour
We beginnen onze reis in Delhi, de één na grootste stad van India, waar je direct de sfeer proeft van dit bijzondere land. De stad is verdeeld in Old en New Delhi; beide delen zijn rijk aan bezienswaardigheden, waarvan je de belangrijkste te zien krijgt tijdens een stadstour.
In de oude stad staat de grootste moskee van India, de Jama Masjid en het Rode Fort uit het Moghul-tijdperk. Rondom deze gebouwen krioelen ontelbare fiets- en motorriksja’s door elkaar. Op iedere straathoek is wel iets te zien en te beleven: een ballonnenverkoper, een waarzegger, een theestalletje en talloze winkeltjes die alles verkopen wat je maar kunt bedenken en nog meer. Het is een drukte van belang met rinkelende riksja's en fietsen en toeterende brommers, bussen, taxi's, en al wat je niet meer ziet tussen het drukke verkeer. Wees niet verbaasd als je te midden van al dat verkeer een heilige koe ziet staan. Koeien zijn namelijk heilig in India en worden dus met respect benaderd.
In het nieuwe deel van Delhi vind je groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebouwen. Ook is hier het graf van Ghandi te vinden, de bekende Indiase politicus en mensenrechtenactivist. Bij het graf brandt een eeuwige vlam. 's Avonds komen rondom India Gate families samen om samen te eten en naar de vrolijk verlichte fonteinen te kijken. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem, de belangrijkste bezienswaardigheden.
Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, dan vormt ons centraal gelegen 5-sterren hotel met zwembad een goede uitvalsbasis. Je kunt hier ook gebruik maken van het wellness center. Het is prettig gelegen in de levendige wijk Karol Bagh, vlakbij de Karol Bagh Bazaar, de Birla Mandir-tempel en de Laxminarayan-tempel. Ook het presidentieel paleis is niet ver.
De roze stad Jaipur
Dag 3 Delhi - Jaipur
Dag 4 Jaipur, excursie Amber-fort
Dag 5 Jaipur, bezoek Paleis der Winden
We laten het bruisende Delhi achter ons en gaan op weg naar Jaipur, in de kleurrijke provincie Rajasthan. Jaipur wordt ook wel 'de roze stad' genoemd, vanwege de roze zandstenen huizen en stadsmuren. De stad dankt deze bijnaam aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins, de toenmalige Maharadja opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven: rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid.
Rajasthan staat bekend als de meest romantische deelstaat van India. Een bezoekje aan de Raj Mandir-bioscoop voor een romantische Hindifilm met dans en zang is dan ook een absolute must. Indiërs zijn dol op deze Bollywood musicalfilms en leven luidruchtig mee bij het zien van al die levendige verhalen over onbereikbare liefdes en onrust.
In Rajasthan zijn veel indrukwekkende forten en oude paleizen te bewonderen, die afstammen uit de tijd van de Moghul heersers. Volledig in stijl overnachten we dan ook prinsheerlijk in een charmant boutique hotel met zwembad, dat in de stijl van een Maharadja-paleis gebouwd is. Met zijn binnenplaatsen, complexe muurschilderingen en weelderige decoratie, is ons hotel een spectaculair juweeltje van architectuur. In het restaurant van het hotel kun je je tegoed doen aan een authentieke Rajastani maaltijd, terwijl je geniet van het uitzicht op het Amber-fort. Het Amber-fort is een beroemd kasteel uit de zestiende eeuw. Hier kun je door de verschillende vertrekken dwalen, waar vroeger in alle luxe en weelde geleefd werd door vorstelijke families.
In het centrum van Jaipur ligt het beroemde Paleis der Winden, herkenbaar aan de prachtige gevel met balkons en bogen en vele kleine ramen. Deze zorgden voor een koele wind voor de aanwezige vrouwen van de Maharadja die door de kleine raampjes naar buiten konden kijken zonder zelf gezien te worden. Uiteraard brengen we tijdens de reis een bezoek aan dit beroemde paleis.
In de stad verplaatst men zich op allerlei mogelijke manieren: van bussen en auto’s, tot kamelen, ossenkarren en soms zelfs een olifant. Ook is het heel gewoon om mensen op een bus te zien zitten, als er in de bus geen plaats meer is.
Tijgers & Taj Mahal
Dag 6 Jaipur - Ranthambore nationaal park
Dag 7 Ranthambore NP, gamedrive - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 8 Agra, bezoek Agra-fort en baby Taj Mahal
Dag 9 Agra, bezoek Taj Mahal - nachttrein naar Varanasi
Na de culturele highlights van de afgelopen dagen gaan we de natuur in. India staat bekend om de grootste tijgerpopulatie ter wereld. We bezoeken het Ranthambore nationaal park dat één van de grootste natuurreservaten van India is. Hier kan dit majestueuze dier het best worden gespot, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geluk. We maken een gamedrive door het park, dus houd je camera gereed. Naast tijgers leven er ook luipaarden, hyena’s, beren, herten, gazelles en krokodillen. Ook heeft het park een rijke flora. Zo staan er ruim vijfhonderd verschillende bloeiende planten en één van de grootste Bodhi-bomen van India.
Onderweg naar Agra, wereldberoemd vanwege de Taj Mahal, bezoeken we Fatehpur Sikri, de geheel verlaten zestiende-eeuwse hoofdstad van het Moghul-rijk. De Moghul heerser die deze stad liet bouwen had 3 vrouwen: een christen, een moslim en een hindoe en bouwde voor ieder van hen aparte vertrekken. De stad diende slechts korte tijd als hoofdstad, omdat door een tekort aan water de stad onbewoonbaar werd.
Je kunt niet in India zijn geweest zonder een bezoek te brengen aan één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal. Moghul-keizer Shah Jahan liet dit wit marmeren mausoleum in de zeventiende eeuw bouwen als eerbetoon aan zijn overleden vrouw, Mumtaz. Het kostte 22 jaar om dit monument te bouwen en meer dan 20.000 mensen werkten mee om het schitterende bouwwerk te vervaardigen. Het monument ligt in een prachtige tuin met vele vijvers, mangobomen en fonteinen. Bij zonsopgang baadt het gebouw in een magische gloed, waardoor het een paleis uit een sprookje lijkt.
Ook een bezoekje aan het Agra-fort is de moeite waard. Dit rode fort, met z’n 2,5 kilometer lange vestingmuur, ligt vlakbij het levendige oude centrum van Agra, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Leuk is ook ons bezoek aan de kleine versie van de Taj Mahal, door de bevolking de ‘baby Taj’ genoemd. Dit is de tombe van Itimad ud-Daulah. Buiten Agra bezoeken we ook het plaatsje Sikandra, waar de graftombe van Akbar, een belangrijke keizer uit de geschiedenis van India, te bezichtigen is. We bezoeken deze monumenten met onze eigen bus, maar als je er liever zelf op uit trekt, is de riksja ook hier een uitstekend vervoermiddel, onderhandelen is hierbij wel een ‘must'!
Vanuit Agra reizen we per nachttrein in slaapcouchettes naar Varanasi. Indiërs spreken over het algemeen goed Engels, dus dit is een uitgelezen kans voor de kinderen om Engels te oefenen en kennis te maken met de lokale bevolking. Regelmatig komen er verkopers langs die luid "chai, chai!” roepen, bij wie je een kopje kruidige typisch Indiase thee (chai) kunt bestellen.
Varanasi, stad aan de Ganges
Dag 10 aankomst Varanasi, boottocht over Ganges
Dag 11 Varanasi, excursie Sarnath
Varanasi ligt aan de Ganges, een rivier die voor Hindoes heilig is. Jaarlijks komen duizenden pelgrims hier naar toe om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de rivier. Ze geloven dat de cirkel van wedergeboorte wordt doorbroken door zich te reinigen in het water. Op de oevers offeren pelgrims bloemen, snoepjes en heilig water aan de zonnegod. Tijdens een boottocht kunnen we dit ritueel goed aanschouwen, een fascinerend gezicht. De rivier is ook een populaire plek voor crematies. Overledenen worden eerst in de Ganges gewassen en vervolgens verbrand op de 'ghats', oftewel de riviertrappen. Achter de ghats kom je terecht in kleine straatjes met winkeltjes waar zijde wordt verhandeld in alle denkbare kleuren.
Aan de oevers van de rivier vind je ook talloze restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Als je houdt van vegetarisch is de Indiase keuken een waar smakenparadijs. Bestel bijvoorbeeld een lekkere Indiase curry, samosa's, papadums of rijst biryani. Natuurlijk drink je daar het typische yoghurtdrankje lassi bij.
Vanuit Varanasi brengen we een bezoek aan Sarnath. Dit is één van de 4 heilige boeddhistische plaatsen, omdat Boeddha hier in het hertenpark voor het eerst zijn discipelen onderwees over de 'Vier Edele Waarheden', de grondslag van het Boeddhisme.
Wilde dieren in Chitwan nationaal park
Dag 12 Varanasi - Gorakhpur
Dag 13 Gorakhpur - Chitwan nationaal park (Nepal)
Dag 14 Chitwan NP, jeepsafari naar 20.000 meren
Dag 15 Chitwan NP
Onze laatste overnachting in India is in Gorakhpur. Vanuit India steken we de volgende dag de grens over met Nepal en reizen we naar het laagland van Nepal. In het dorp Sauraha, bij het Chitwan nationaal park, blijven we twee hele dagen. Het park vormt het habitat voor een veelvoud aan wilde dieren, zoals neushoorns, olifanten, herten, apen en zelfs de uiterst zeldzame Bengaalse tijger is hier gespot! We maken met een gids een jeepsafari naar een moerasgebied, de 20.000 meren, maar er zijn nog tal van andere excursiemogelijkheden in en rondom het park. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kanotocht in een uitgeholde boomstam? Als je stil bent, is de kans groot dat je bijzondere vogels ziet, of misschien zie je een krokodil aan de oever van de rivier zonnebaden. Wie wil bijkomen van alle indrukken in de jungle, kan een duik nemen in het zwembad van het hotel.
Pokhara
Dag 16 Chitwan NP - Pokhara
Dag 17 Pokhara
De volgende plaats die we aandoen, is Pokhara. Hier vandaan starten vele trekkings naar het Annapurna-massief, dat bij helder weer vanuit de goed te zien is. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, maar wie het liever wat rustiger aan doet kan ook op één van de vele gezellige terrasjes aan de oever van het Phewa-meer neerstrijken. Ook een bezoekje aan de World Peace Pagoda behoort tot de mogelijkheden. Dit is een tempel boven op een berg aan de rand van het meer, met schitterend uitzicht over de stad en de hoge toppen van het Annapurna-gebergte.
Openluchtmuseum Kathmandu
Dag 18 Pokhara - Kathmandu
Dag 19 Kathmandu, excursie Bhaktapur
Dag 20 Kathmandu - Delhi
Dag 21 Delhi - Amsterdam
We reizen verder naar de laatste bestemming van onze reis: Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Met honderden boeddhistische gebedsplaatsen, hindoetempels en andere heiligdommen lijkt deze stad één groot openluchtmuseum. Op het drukke Durbar Square vang je wellicht een glimp op van de levende godin Kumari. Je vindt er tal van ambachtswinkeltjes en het Koninklijk Paleis Hanuman Dhoka. Bij de boeddhistische stoepa’s proef je de cultuur van de Tibetanen die zich hier hebben gevestigd.
Vanuit Kathmandu maken we een uitstapje naar Bhaktapur. De drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur werden in de dertiende eeuw gesticht door de nakomelingen van de machtige hindoeïstische koning Jayashithi. Elke stad vormde het centrum van een eigen koninkrijk, die met elkaar wedijverden op het gebied van kunst en architectuur. Dit is tegenwoordig nog steeds te zien aan de prachtig versierde tempels, paleizen en andere gebouwen op en rondom de Durbar Squares in de drie steden.
In de levendige wijk Thamel is van alles te doen en te beleven. Ga even zitten in een gezellig barretje met live muziek en neem de tijd om het drukke leven, de spelende kinderen en vrouwen in schitterend gekleurde sari’s te aanschouwen. Shopaholics komen aan hun trekken en tikken voor een prikkie de leukste souvenirs op de kop. Ons hotel is in een rustigere wijk gelegen, maar niet ver van de gezelligheid van de stad. In de middag vliegen we vanuit Kathmandu naar Delhi waarna we na een korte stop in Delhi weer terugvliegen naar Amsterdam.
Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.
Vertrekdata 2025
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Vluchten met Lufthansa
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 2.895,-
€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.095,-
€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)
Vluchten met Lufthansa
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.095,-
€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.095,-
€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.095,-
€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)
Inclusief
- Internationale vlucht
- Alle vluchttoeslagen
- Nederlandse reisbegeleiding
- Vervoer per bus met airconditioning
- Nachttrein in slaapcouchettes van Agra naar Varanasi
- Overnachtingen in goede hotels met eigen douche en toilet
- Alle overnachtingen inclusief ontbijt
- Zwembad bij de meeste hotels
- Stadstour in Delhi
- Excursie naar het Amber-fort
- Bezoek aan het Paleis der Winden
- Tijgersafari per truck in Ranthambore nationaal park
- Bezoek aan Fatehpur Sikri
- Bezoek aan het Agra-fort, de baby Taj Mahal en de Taj Mahal
- Boottocht over de Ganges
- Excursie naar Sarnath
- Jeepsafari naar de 20.000 meren
- Excursie naar koningsstad Bhaktapur
Exclusief
Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
Landarrangement
Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Hotelverlenging
Het is mogelijk om je reis te vervroegen in Delhi en accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs is vanaf €45,50. Het is ook mogelijk om je reis of in Kathmandu of in Delhi te verlengen en accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs is op aanvraag en per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. Dit kan vanaf waar de international vlucht terugvliegt naar Amsterdam.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Vluchttoeslagen (inbegrepen)
Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.
Groepssamenstelling en groepsgrootte
Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!
De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.
Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.
De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.
Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.
Reviews India & Nepal, 21 dagen
-
Mooie cultuur en natuurreis met alle hoogtepunten van Noord-India en Nepal. Strakke planning met daarbij mogelijkheden om nog extra excursies te doen. Zeer gezellige en professionele reisleider Peter. Volop avontuur Taj Mahal, Jaipur, Varanassi, Kathmandu, neushoorns, luipaarden, beer, gaviaal etc.
-
Een fantastische reis met een zeer leuke groep mensen en een zeer deskundige en leuke reisleider (Vera). Zij ontzorgde de groep, regelde excursies, gaf tips en informatie. Wij genoten van de veelkleurigheid van beide landen. Het was mijn eerste ervaring met een groepsreis. Het was heerlijk!
-
Geweldige indrukwekkende reis! We hebben genoten. En Bas verdient als reisleider ook een dikke 10. Altijd superpositief; oog voor iedereen; zorgzaam; goed met de kids etc.
-
India/Nepal heeft veel indruk op mij gemaakt. De eeuwenoude cultuur, de hectiek op straat, de kleurrijke kleding, de vriendelijke bevolking, de heerlijke vegetarische maaltijden, de prachtige natuur maar ook de armoede en het geloof dragen ertoe bij dat deze reis mij altijd zal bij blijven.
Wist je dat?
Tien van de hoogste bergen ter wereld zijn te vinden in Nepal.
Praktische informatie
Accommodatie
Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke straatleven. Er wordt overnacht in kwalitatief goede, meestal centraal gelegen hotels, waar kamers gereserveerd zijn met douche en toilet. De hotels zijn allen voorzien van airconditioning of een ventilator, en beschikken vaak over een goed restaurant. Het hotel in Jaipur is van alle gemakken voorzien en ligt centraal, op loopafstand van bezienswaardigheden.
Aan de rand van het Ranthambore Nationaal Park verblijven we in een comfortabel hotel, met heerlijk zwembad en ruime tuin.
In Agra verblijven we in een luxe boutique hotel, vlak bij de Taj Mahal.
Vrijwel alle hotels in India hebben een zwembad voor een verkoelende duik, m.u.v. Gorakhpur. Meestal is er ook een spa, fitness en wellness center aanwezig. In Nepal heeft het hotel in Chitwan nationaal park een zwembad en in Pokhara is er zwemgelegenheid vlakbij het hotel. Alleen bij het hotel in Kathmandu kun je niet zwemmen.
Bekijk hotelreviews op
Delhi | Crowne Plaza Okhla |
Jaipur | Shahpura House |
Ranthambore NP | Welcome Heritage Mount Valley |
Agra | Howard Plaza The Fern |
Varanasi | Hotel Rivatas by Ideal |
Gorakhpur | Hotel Nirvana Sarovar Portico |
Chitwan NP | Hotel Seven Star |
Pokhara | Hotel Crown Himalayas |
Kathmandu | Mandala Boutique Hotel |
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Wij raden aan voor meer comfort voor oudere kinderen, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. De meeste accommodaties in India/Nepal hebben namelijk geen triple kamers, waardoor er vaak een 'snoozer' bijzetbedje of alleen een matras op de kamer geplaatst wordt. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.
Vliegreis
Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Vlucht met
KLM
Traject
Amsterdam-Delhi
Vertrek
14.10 - 01.55
Vlucht met
KLM
Traject
Delhi - Amsterdam
Vertrek
03.55 - 09.35
Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het 3 uur en 45 minuten later.
KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10 voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.
Landarrangement
Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Vervoer
Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.
Soms is een lange reisdag onvermijdelijk. India is een groot land, de wegen in India en Nepal zijn minder goed dan in Europa en het reizen door berggebieden gaat niet zo snel. Daar staat echter tegenover dat het uitzicht een hoop goed maakt en dat er altijd van alles te zien en te beleven is aan de kant van de weg.
Van Agra naar Varanasi reizen we met een nachttrein. We slapen in couchettes met airconditioning voor 4 à 6 personen. Je hebt dus je eigen bed en voor lakens, een deken en een kussen wordt gezorgd.
Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een fiets- of motorriksja. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.
Bij de reis inbegrepen
- Internationale vlucht
- Alle vluchttoeslagen
- Nederlandse reisbegeleiding
- Vervoer per bus met airconditioning
- Nachttrein in slaapcouchettes van Agra naar Varanasi
- Overnachtingen in goede hotels met eigen douche en toilet
- Alle overnachtingen inclusief ontbijt
- Zwembad bij de meeste hotels
- Stadstour in Delhi
- Excursie naar het Amber-fort
- Bezoek aan het Paleis der Winden
- Tijgersafari per truck in Ranthambore nationaal park
- Bezoek aan Fatehpur Sikri
- Bezoek aan het Agra-fort, de baby Taj Mahal en de Taj Mahal
- Boottocht over de Ganges
- Excursie naar Sarnath
- Jeepsafari naar de 20.000 meren
- Excursie naar koningsstad Bhaktapur
Excursies
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Kathmandu op zoek naar koopjes, terwijl de ander op zijn gemak wil rondkijken bij een museum of de rituelen wil bekijken die plaatsvinden aan de Ganges. In de meeste gevallen kun je met je gezin of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleider, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
Tijdens deze reis door India & Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
- Een stadstour in Delhi langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Jama Masjid moskee en het Rode Fort.
- Excursie naar het Amber-fort, een beroemd kasteel uit de zestiende eeuw. Hier kun je door de verschillende vertrekken dwalen, waar vroeger in alle luxe en weelde geleefd werd door vorstelijke families.
- In Jaipur bezoeken we het beroemde Paleis der Winden, herkenbaar aan de prachtige gevel met balkons en bogen en vele kleine ramen.
- In Ranthambore nationaal park gaan we tijdens een gamedrive per truck (cantar) op zoek naar tijgers en andere wilde dieren.
- We stoppen onderweg naar Agra bij de verlaten spookstad Fatehpur Sikri, dat ooit de hoofdstad moest worden van het Moghul-rijk.
- In Agra bezoeken we de Taj Mahal: één van de zeven wereldwonderen. Ook bezoeken we hier het Agra-fort en de tombe van Itimad ud-Daulha. Dit mausoleum wordt beschouwd als een schets voor de enkele jaren later gebouwde Taj Mahal, vandaar de bijnaam 'baby Taj'.
- Boottocht op de heilige rivier de Ganges; bekijk vanaf het water de fascinerende rituelen aan de ghats, de riviertrappen.
- Excursie naar Sarnath: dit is één van de vier heilige boeddhistische plaatsen, omdat Boeddha hier in het hertenpark voor het eerst zijn discipelen onderwees over de 'vier edele waarheden'.
- Jeepsafari naar het moerasgebied 20.000 meren, waar je wilde dieren kunt spotten.
- Excursie naar koningsstad Bhaktapur 'Stad van de Gouden Tempels'. Dit kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende mooie pleintjes ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen.
Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:
- Bezoek in Delhi één van de bekendste markten, Chandni Chowk. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier verkocht. Wil je souvenirs inslaan, dan is dit de plek.
- Breng in Jaipur een bezoek aan de Raj Mandir-bioscoop voor een Bollywoodfilm met zang en dans. Een hele belevenis!
- Het is zeker de moeite waard om een wandeling door Varanasi te maken langs de ghats en door de smalle straatjes van de stad. Neem een riksja naar Asi ghat en wandel van daaruit zuidwaarts langs de rivier. Ga het liefst vroeg in de ochtend, dan kun je zien hoe pelgrims een ritueel bad nemen en mannen cricket spelen.
- Chitwan nationaal park: een fantastische plek voor natuurliefhebbers. Chitwan staat bekend om de vele wilde dieren die daar leven, zoals krokodillen, herten, apen, neushoorns en olifanten. Er zijn meerdere optionele excursies mogelijk, zoals een jungle walk onder leiding van een gids, een kanotocht of een jeepsafari.
- Het Himalaya-gebied rondom Pokhara leent zich ervoor om mooie wandelingen te maken of om een fiets te huren, zodat je de prachtige omgeving kunt verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar dorpjes rondom Pokhara om zo de lokale bevolking te ontmoeten en om te zien hoe zij leven.
- Op het Phewa-meer bij Pokhara ligt een eilandje met de tempel van godin Varahi. Langs het meer vind je meerdere plekken waar je een bootje kunt huren om over dit meer te varen en de tempel te bezichtigen.
- Kathmandu is rijk aan vele stoepa’s, tempels, pagodes en heiligdommen. Rondom Durbar Square in Kathmandu vind je het prachtige Koninklijk Paleis Hanuman Dhoka, de Taleju-tempel en het huis van Kumari. In Kathmandu liggen ook de boeddhistische stoepa’s Swayambhunath en Bodnath, die zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen om zo veel over de boeddhistische en hindoeïstische cultuur te ontdekken.
Reisdocumenten
- E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage. Het e-ticket moet je op de heenreis laten zien op de luchthaven van Delhi en op de terugreis ook.
- Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit India en Nepal.
- Visum India: voor India heb je een e-Tourist Visa nodig (MULTIPLE-ENTRY met een geldigheid van 1 jaar). Dit visum moet je online aanvragen en kost US$ 40,- (excl. transactiekosten en prijswijzigingen voorbehouden). Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.
- Visum Nepal: sinds februari 2024 is het mogelijk om online een e-visum aan te vragen (voor 15 dagen) bij het Consulaat Generaal in Amsterdam. Dit is de enige officiële diplomatieke vestiging in Nederland die visa voor Nepal uitgeeft. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.
- Toestemmingsformulier: kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben een (internationale) geboorteakte, een kopie van het paspoort én een in het Engels gestelde verklaring nodig van de niet meereizende ouder. In deze verklaring moet deze ouder het kind toestemming geven om 21 dagen door India te reizen.
* Wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, adviseren wij contact op te nemen met de ambassade.
Geldzaken
In India betaalt men met de Indiase rupee en in Nepal met de Nepalese rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.
Pinnen: bijna overal mogelijk
Contant: euro’s en US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de lokale valuta
Creditcard: bruikbaar in meerdere plaatsen
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden (uitgezonderd het ontbijt), entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 225,- per persoon per week.
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Voor deze reis geldt een richtbedrag van € 40,- per persoon.
Vergeet niet om je pinpas te activeren voor pinnen buiten Europa.
Maaltijden
Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen, behalve bij aankomst in Varanasi. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je met je eigen gezin, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende maaltijd krijgen. Eet je graag vegetarisch, dan kom je in India en in Nepal prima aan je trekken!
De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Jaipur zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.
Overal in Nepal is het mogelijk om de lokale specialiteit: 'dal bhat' te bestellen: linzen met rijst gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels. In de grotere plaatsen is verder de keuze aan westerse en oosterse maaltijden groot, zoals de Tibetaanse momo, pizza, steak, moussaka en lasagna.
Gezondheid
Voor deze reis wordt aangeraden:
- Vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A
- Malariatabletten
Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden er ook voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. Informeer dus in elk geval bij je huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.
De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig geregeld de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan een andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, een zoutoplossing (zoals ORS) tegen uitdroging en middelen tegen darmstoornissen.
Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandcreme, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, pet en zonnebril.
Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
Hotelverlenging
Het is mogelijk om je reis te vervroegen in Delhi en accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs is vanaf €45,50. Het is ook mogelijk om je reis of in Kathmandu of in Delhi te verlengen en accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs is op aanvraag en per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt. Dit kan vanaf waar de international vlucht terugvliegt naar Amsterdam.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Klimaat en geografie
In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. De zomer is vrij warm, met temperaturen tot boven de 35°C. De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, maar brengt voor deze reizen over het algemeen niet al te veel regen mee. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.
In Nepal is het vaak wat koeler dan in India, met uitzondering van het laagland Terai, waar Chitwan nationaal park gelegen is. De seizoenen in Nepal lopen gelijk aan die in Nederland. Dat betekent dat ’s winters de koudere temperaturen overheersen en in de zomer de dagen warmer, maar ook wat natter zijn. Omdat het in de zomer vaker bewolkt is, heb je niet altijd een goed zicht op de bergen.
Reisbegeleiding en gidsen
Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.
Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.
Veelgestelde vragen
Waarom met Djoser Family naar India & Nepal?
De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten van India & Nepal. De diversiteit van de steden en natuur maakt de reis geschikt voor gezinnen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Familyreizen een belangrijke meerwaarde geeft.
Wat is de zwaarte van deze Familyreis?
De wegen in India & Nepal zijn minder goed dan in Europa en doordat in Nepal veel gereisd wordt door de berggebieden gaat het niet zo snel. Hierdoor is een lange reisdag soms onvermijdelijk. Van Agra naar Varanasi maken we gebruik van een nachttrein. Op de bestemming zal er zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van lokaal vervoer, zoals de riksja.
Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?
In India is het weer per seizoen erg verschillend. De zomers kunnen erg warm zijn met temperaturen tot boven de 35°C. De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m augustus. Meestal zijn dit korte hevige buien.
In Nepal is het vaak wat koeler dan in India, met uitzondering van het laagland Terai, waar Chitwan nationaal park gelegen is. De seizoenen in Nepal lopen gelijk aan die in Nederland. Dat betekent dat ’s winters de koudere temperaturen overheersen en in de zomer de dagen warmer, maar ook wat natter zijn.
Hebben we een visum nodig?
Voor India is een e-Tourist Visa nodig, welke online moet worden aangevraagd voordat je op reis gaat. De kosten voor het visum zijn US$ 40,-. Meer informatie over de visumaanvraag vind je op je Mijn Djoser-pagina.
Het visum voor Nepal wordt aan de grens geregeld en kost US$ 30,-. Dit bedrag moet in Amerikaanse dollars betaald worden.
Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?
Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om tegen een toeslag een éénpersoonskamer te reserveren.
Hebben de hotels op deze reis een zwembad?
Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van goede middenklasse hotels, waarbij de meeste hotels een zwembad hebben. In India is er geen zwembad in het hotel in Gorakhpur. En in Nepal niet in de hotels in Pokhara en Kathmandu. In Pokhara is er wel zwemgelegenheid vlakbij het hotel.
Is er Wifi aanwezig op deze reis?
De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.
Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?
Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding aan te passen aan de plaatselijke cultuur. In zowel India & Nepal is het niet gebruikelijk om schaars gekleed de straat op te gaan. Zowel mannen als vrouwen dienen hun schouders en bovenbenen tot over de knie te bedekken. Tijdens het bezoek aan een heiligdom zijn er strengere kledingvoorschriften.
Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?
In Azië heerst een heel andere cultuur, zo speelt een groot deel van het dagelijkse leven zich bijvoorbeeld af op straat. Het is erg belangrijk om goed te letten op waar en wat je eet. Het is meestal niet verstandig om in India & Nepal bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te eten. Vergeet ook vooral je fototoestel of videocamera niet, zodat je alle mooie momenten tijdens de reis kunt vastleggen.
We hebben geboekt! En nu?
Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor een eigen Mijn Djoser-pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.
Stel je vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.