Namibië, Botswana & Victoriawatervallen 22 dagen
Beleef het echte Afrika tijdens deze afwisselende rondreis
Vanaf € 4.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Deze indrukwekkende safarireis in zuidelijk Afrika voert je door Namibië en Botswana en langs de Victoriawatervallen. De omgeving is overweldigend en de kans is groot dat je dieren van heel dichtbij ziet. Altijd al een krokodil of een nijlpaardenfamilie in het echt willen zien? Dit is je kans!
Voor de dagexcursie in de Okavangodelta geldt een minimum leeftijd van 7 jaar.
Daarom Djoser
- Nederlandse reisbegeleiding
- Inclusief een meereizende campcourier die voor inkopen en maaltijden zorgt
- Entreegelden nationale parken en wildreservaten inbegrepen
- Overnachtingen op leuke campings en sfeervolle hotels/lodges met vaak een zwembad
- Alle ontbijten, 15 x lunch en 12 x diner inbegrepen
- Twee dagen Etosha NP inclusief 'game drive'
- Bezoek aan de indrukwekkende Sosusvlei
- Beklimming Dune 45
- Inclusief tochtje per 4x4 terreinwagen naar Deadvlei
- Bezoek aan de spectaculaire Victoriawatervallen
- Bezoek aan de Himba's
- Bezoek aan Chobe NP inclusief een boottocht
- Excursie door de Okavangodelta per uitgeholde boomstam
Alle reisinformatie
Route en kaart
- Amsterdam - Windhoek
- aankomst Windhoek
- Windhoek - Sesriem
- Sesriem - Sossusvlei & Deadvlei - Sesriem Canyon - Solitaire
- Solitaire - bezoek boerderij - Swakopmund
- Swakopmund
- Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
- Brandberg - Twijfelfontein - Kamanjab
- Kamanjab
- Kamanjab - Etosha nationaal park
- Etosha NP, gamedrive
- Etosha NP - Grootfontein
- Grootfontein - Rundu
- Rundu - Divundu
- Divundu - Maun/Okavangodelta
- Maun/Okavangodelta, excursie naar de delta
- Maun - Gweta
- Gweta - Chobe nationaal park (inclusief boottocht)
- Chobe NP - Victoriawatervallen
- Victoriawatervallen
- Victoriawatervallen - Amsterdam
- aankomst Amsterdam
Reisbeschrijving
Onderstaand vind je eerst de beschrijving van de route van Windhoek naar Victoriawatervallen, daarna volgt de omgekeerde route van Victoriawatervallen naar Windhoek.
Van Windhoek naar Victoriawatervallen
Windhoek en rode zandduinen in de Sossusvlei
Dag 1 Amsterdam - Windhoek
Dag 2 aankomst in Windhoek
Dag 3 Windhoek - Sesriem, bezoek Sesriemcanyon
Dag 4 Sesriem - Sossusvlei - Solitaire
Na aankomst in Windhoek kun je in de middag Windhoek verkennen. Windhoek is niet groot en heeft een vriendelijke uitstraling. De invloed van het Duitse koloniale tijdperk is nog zichtbaar in de architectuur, de straatnamen en de ‘konditoreien’.
We laten de drukte van de stad achter ons en rijden in onze safaritruck naar Sesriem. Hier slaan we voor het eerst onze tenten op. 's Middags kun je een mooie wandeling maken naar de Sesriem Canyon. De canyon ligt niet ver, ongeveer 4 kilometer van onze accommodatie. Hij is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje of een poel aan.
De volgende ochtend rijden we bij zonsopgang richting de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan die wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen is overweldigend, met name 's avonds en 's morgensvroeg. De zandzee is zo rood dat het lijkt of het zand aan je voeten gloeit. Wie is het eerste boven? Doe maar rustig aan, want het kost best veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen. Maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in de bizarre omgeving van Sossusvlei een wandeling te maken en te ontdekken hoe dieren en taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Om bij de deadvlei, het uiterste puntje van de Sossusvlei, te komen stappen we over van onze safaritruck in open 4x4 terreinwagens. Het mulle zand is voor deze terreinwagens geen probleem. De deadvlei is een zoutvlakte tussen de hoge zandduinen en is vooral bekend van de 600 jaar oude 'skeletten' van bomen die hier nog staan.
Via het plaatsje Solitair, waar nog altijd het enige benzinestation tussen Sossusvlei en Walvisbaai staat en waar je bij de lokale bakker een heerlijk stuk appeltaart kunt eten, rijden we naar Swakopmund.
Zeeleeuwen en Sandboarden in Swakopmund
Dag 5 Solitaire - bezoek boerderij - Swakopmund
Dag 6 Swakopmund
Door de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark rijden we via het havenplaatsje Walvis Bay naar Swakopmund. Vlakbij Walvis Bay verblijft een grote flamingokolonie en een bezoekje aan deze roze gemeenschap is absoluut een must. Hoewel Swakopmund door de inwoners van Namibië beschouwd wordt als badplaats, is het zeewater hier meestal ijzig koud. Als je een wandeling maakt over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen dan om zwemgasten in de zee te zien zwemmen.
Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een sfeervolle, centraal gelegen guesthouse. In het centrum van Swakopmund zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten zoals het spectaculaire 'sand-boarden' of een dolfijncruise.
Traditionele nomaden: De Himba
Dag 7 Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
Dag 8 Brandberg - Kamanjab
Dag 9 Kamanjab
De volgende dag voert een kaarsrechte weg ons Swakopmund uit. Even ten noorden van de stad wordt zout gewonnen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. We stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid door zijn grote kolonie pelsrobben. Deze zeezoogdieren liggen hier massaal uit te rusten en als je geluk hebt zie je jonge robben die kunt herkennen aan hun pluizige vacht.
Dan hebben we de civilisatie echt achter ons gelaten en rijden langs één van de meest onbarmhartige kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar jaarlijks niet meer dan drie centimeter regen valt. We verblijven een nacht in de omgeving van Brandberg. Zoek vooral een mooie plek voor de zonsondergang. Dan weet je precies waarom Brandberg Brandberg heet.
De volgende dag rijden we verder naar Kamanjab in het afgelegen Kaokoland. In deze omgeving wonen de Himba die nog traditioneel leven. Wist je dat de Himba hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische manier van leven. Iedere familie woont in een kraal waar binnen verschillende hutten worden gebouwd van een geraamte van takken die afgesmeerd worden met mest.
De bewoners verhuizen regelmatig of verlaten soms tijdelijk hun dorp om naar goede weidegronden voor hun vee te zoeken. We reizen verder naar het beroemde Etosha Nationaal Park.
Wilde dieren spotten in Etosha Nationaal Park
Dag 10 Kamanjab - Etosha nationaal park
Dag 11 Etosha NP
Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. We nemen hier twee dagen de tijd om met onze truck te speuren naar het grote wild. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar ligt hier een klein laagje water waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala kost meer moeite. Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats die 's nachts verlicht is. Van ver zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.
Overnachten in traditionele huisjes in Rundu
Dag 12 Etosha NP - Grootfontein
Dag 13 Grootfontein - Rundu
Dag 14 Rundu - Divundu
De reis gaat verder, via Grootfontein naar Rundu, aan de oevers van de Okavango-rivier. Onze lodge bestaat uit traditionele huisjes en je kunt relaxen in de mooie tuin. We rijden door naar Divundu, waar je 's middags in Divundu een facultatieve boottocht op de rivier kunt maken. De volgende ochtend gaan we op weg naar Botswana.
Okavangodelta verkennen in uitgeholde boomstammen
Dag 15 Divundu - Maun/Okavangodelta
Dag 16 Maun/Okavangodelta
De eerste stad die we aan doen is Maun, onze uitvalsbasis voor een bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad en aan de doorgaande weg worden in rap tempo benzinestations en banken gebouwd. In een supermarkt doen we inkopen voor ons tweedaags verblijf op de campsite nabij de delta. De Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier waarvan de weg naar zee belemmerd werd en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied dat we verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen.
Deze zogenaamde mokoro’s zijn de perfecte manier om het doolhof van waterwegen te ontdekken. Je hoeft niet zelf te sturen, dat doen ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen je op de vele nijlpaarden die er luieren. Als het mogelijk is, leggen we aan bij een of twee eilandjes om op zoek te gaan naar olifanten, buffels of de schuwe rode lechwe. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en de indringende roepen van de vele visarenden zal je zeker niet ontgaan. In Maun kun je nog een kijkje nemen in het plaatsje zelf of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta.
Meer wilde dieren en de immense Victoriawatervallen
Dag 17 Maun - Gweta
Dag 18 Gweta - Chobe nationaal park
Dag 19 Chobe NP - Victoriawatervallen
Dag 20 Victoriawatervallen
Dag 21 vlucht Vicoriawatervallen - vertrek naar Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam
In Gweta overnachten we op een camping die, omringt door eeuwenoude baobab bomen, midden op de enorme zoutvlakte staat. Die enorme zoutvlakte is een overblijfsel van een gigantische binnenzee die er ooit lag.
Chobe nationaal park ken je vast en zeker van beroemde natuurfilms die hier in opdracht van de National Geograpic Society zijn gemaakt. Vooral Eternal Enemies over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, is wereld beroemd. Het park is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie en er wonen veel verschillende dieren. In het Chobe Nationaal Park maken we een mooie boottocht op de rivier. Vanaf het water heb je perfect zicht op al het wild aan de oevers. Houd je camera gereed, dit is hét moment om olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels te fotograferen.
Vanuit Chobe Nationaal Park rijden we naar de Victoriawatervallen en treden we letterlijk in de voetsporen van David Livingstone op weg naar de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval bij de lokale bevolking bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Wie wil kan hier een riviersafari maken op de Zambezi. Stap eventueel op de ouderwetse stoomtrein die naar de brug bij de watervallen rijdt. We overnachten in een zeer comfortabel hotel met een mooi zwembad en een lekker restaurant. Na een geweldig avontuur stappen we op de vlucht naar Amsterdam.
Van Victoriawatervallen naar Windhoek
De immense Victoriawatervallen
Dag 1 Amsterdam - Windhoek
Dag 2 Aankomst Victoriawatervallen
Dag 3 Victoriawatervallen
Na aankomst bij de Victoriawatervallen treden we letterlijk in de voetsporen van David Livingstone op weg naar de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval bij de lokale bevolking bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Wie wil kan hier een riviersafari maken op de Zambezi. Stap eventueel op de ouderwetse stoomtrein die naar de brug bij de watervallen rijdt.
Wilde dieren spotten in Chobe Nationaal Park
Dag 4 Victoriawatervallen – Chobe nationaal park
Dag 5 Chobe NP - Gweta
Dag 6 Gweta – Maun/Okavangodelta
We rijden naar het Chobe nationaal park. Dit park ken je vast en zeker van beroemde natuurfilms die hier in opdracht van de National Geograpic Society zijn gemaakt. Vooral Eternal Enemies over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, is wereld beroemd. Het park is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie en er wonen veel verschillende dieren. In het Chobe Nationaal Park maken we een mooie boottocht op de rivier. Vanaf het water heb je perfect zicht op al het wild aan de oevers. Houd je camera gereed, dit is hét moment om olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels te fotograferen.
In uitgeholde boomstammen de Okavangodelta verkennen
Dag 7 Maun/Okavangodelta
Dag 8 Maun - Divundu
Via Gweta komen we aan in Maun. Maun is onze uitvalsbasis voor een bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad en aan de doorgaande weg worden in rap tempo benzinestations en banken gebouwd. We doen inkopen in een supermarkt voor ons tweedaags verblijf op de campsite nabij de delta. De Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier waarvan de weg naar zee belemmerd werd en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied dat we verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen.
Deze zogenaamde mokoro’s zijn de perfecte manier om het doolhof van waterwegen te ontdekken. Je hoeft niet zelf te sturen, dat doen ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen je op de vele nijlpaarden die er luieren. Als het mogelijk is, leggen we aan bij een of twee eilandjes om op zoek te gaan naar olifanten, buffels of de schuwe rode lechwe. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en de indringende roepen van de vele visarenden zal je zeker niet ontgaan. In Maun kun je nog een kijkje nemen in het plaatsje zelf of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta.
Divundu, Rundu en Grootfontein
Dag 9 Divundu - Rundu
Dag 10 Rundu - Grootfontein
In Divundu kun je 's middags een facultatieve boottocht maken op de rivier. De reis gaat verder richting Rundu, aan de oevers van de Okavango-rivier. Onze lodge bestaat uit huisjes met traditionele rieten daken en er is een mooie tuin. Na een overnachting in Grootfontein is het volgende hoogtepunt van de reis Etosha Nationaal Park.
Speuren naar meer wilde dieren in Etosha Nationaal Park
Dag 11 Grootfontein - Etosha nationaal park
Dag 12 Etosha NP
Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om, met onze eigen truck, gamedrives (wildspeurtochten) te houden vanuit goed geoutilleerde campings. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar ligt hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste groot wild houdt zich op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala kost meer moeite. Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats die 's nachts verlicht is. Je ziet de kuddes olifanten van ver af aankomen om hun dorst te lessen.
Traditionele nomaden in Kamanjab
Dag 13 Etosha NP - Kamanjab
Dag 14 Kamanjab
Dag 15 Kamanjab - Twijfelfontein - Brandberg
De volgende dag rijden we verder naar Kamanjab. Dat ligt in het afgelegen Kaokoland, het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. De Himba zijn vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. Iedere familie woont in een kraal waar binnen verschillende hutten worden gebouwd van een geraamte van takken die afgesmeerd worden met mest.De bewoners verhuizen regelmatig of verlaten soms tijdelijk hun dorp om naar goede weidegronden voor hun vee te zoeken.
Sandboarden in Swakopmund
Dag 16 Brandberg - Cape Cross - Swakopmund
Dag 17 Swakopmund
Op weg naar Swakopmund komen we stukje bij beetje weer in de bewoonde wereld. Het laatste traject voert langs één van de meest onbarmhartige kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen waarop het aantal 'miles' naar Swakopmund worden aangegeven. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar jaarlijks niet meer dan drie centimeter regen valt.
We stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I.Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross bekend om zijn grote kolonie pelsrobben. Deze zeezoogdieren liggen hier massaal uit te rusten en als je geluk hebt zie je jonge robben die kunt herkennen aan hun pluizige vacht.
Hoewel Swakopmund door de inwoners van Namibië beschouwd wordt als badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud en als je een wandeling maakt over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen dan om zwemgasten in de zee te zien zwemmen. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een sfeervolle, centraal gelegen lodge. In het centrum van Swakopmund zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten zoals het spectaculaire 'sand-boarden' of een dolfijncruise. Via het havenplaatsje Walvis Bay rijden we door de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark naar Ssereim. Vlakbij Walvis Bay kun je een grote flamingokolonie bewonderen.
Rode zandduinen in de Sossusvlei en Windhoek
Dag 18 Swakopmund - bezoek boerderij - Sesriem, bezoek Sesriemcanyon
Dag 19 Sesriem, excursie Sossusvlei - Solitair
Dag 20 Solitair - Windhoek
Dag 21 Windhoek - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam
De volgende ochtend rijden we bij zonsopgang richting de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen is overweldigend, met name 's avonds en 's morgensvroeg. De zandzee is zo rood dat het lijkt of het zand aan je voeten gloeit. Wie is het eerste boven? Doe maar rustig aan, want het kost best veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen. Maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in de bizarre omgeving van Sossusvlei een wandeling te maken en te ontdekken hoe dieren en taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Om bij de deadvlei, het uiterste puntje van de Sossusvlei, te komen, stappen we over van onze safaritruck in open 4x4 terreinwagens. HEt mulle zand is voor deze terreinwagens geen probleem. De deadvlei is een zoutvlakte tussen de hoge zandduienn en is vooral bekend van de 600 jaar oude 'skeletten' van bomen die hier nog staan.
Windhoek is niet groot en heeft een vriendelijke uitstraling. De invloed van het Duitse koloniale tijdperk is nog zichtbaar in de architectuur, de straatnamen en de ‘konditoreien’. We kamperen in de buurt van Solitaire, een plaatsje waar nog altijd het enige benzinestation tussen Sossusvlei en Walvisbaai staat. 's Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon. Deze canyon ligt niet ver, ongeveer 4 kilometer, van onze accommodatie. Hij is ontstaan, doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel. De volgende dag stappen we op de luchthaven van Windhoek op de vlucht rechtstreeks naar Amsterdam.
Op weg met Djoser
Hoewel de reisdagen tijdens deze reis vaststaat en ook de hotels en campings natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. De Nederlandssprekende reisbegeleiding heeft altijd wel ideeën en biedt ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de crew je handige tips geven. Houd er wel rekening mee dat er zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 23 personen.
Vertrekdata 2025
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Deze reis wordt uitgevoerd met een lokale Engels sprekende reisbegeleider
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.195,-
€ 3.995,- (kind t/m 11 jr)
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.395,-
€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.395,-
€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis wordt uitgevoerd met een lokale Engels sprekende reisbegeleider
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.295,-
€ 4.095,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
€ 4.395,-
€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.395,-
€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.395,-
€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.595,-
€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.495,-
€ 4.295,- (kind t/m 11 jr)
€ 4.395,-
€ 4.195,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis wordt uitgevoerd met een lokale Engels sprekende reisbegeleider
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.295,-
€ 4.095,- (kind t/m 11 jr)
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.295,-
€ 4.095,- (kind t/m 11 jr)
Deze reis wordt uitgevoerd met een lokale Engels sprekende reisbegeleider
Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.
Leeftijd kinderen
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 4.195,-
€ 3.995,- (kind t/m 11 jr)
Inclusief
- Vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Transfer van en naar de luchthaven
- Nederlandse reisbegeleiding
- Meereizende campcourier
- Vervoer per safaritruck
- Al het ontbijt, 15x lunch en 13x diner en entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 395,-
- Overnachtingen in hotels/lodges (6 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
- Kampeerovernachtingen (13 nachten) incl alle maaltijden
- Wandeling naar Cape Cross en Brandberg White Lady
- Bezoek aan de Sossusvlei, inclusieef entrée
- Gamedrive Etosha nationaal park
- Boottocht op de Chobe rivier
- Dagexcursie Okavangodelta per uitgeholde boomstam
- Bezoek lokale boerderij
Exclusief
Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
Landarrangement
Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief alle vluchten vanaf € 2.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.745,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Hotelverlenging
Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Windhoek is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €54,50 per persoon per nacht.
Ook is het mogelijk een vervroeging/verlenging bij de Victoria Watervallen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €82,- per persoon per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Vluchttoeslagen (inbegrepen)
Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.
Groepssamenstelling en groepsgrootte
Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!
De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata.
Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 22.
De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.
Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.
Reviews Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 22 dagen
-
Fantastische rondreis door 3 landen met heel verschil in landschappen. We hebben met alle dieren veel geluk gehad en de Big 5 gespot! H. Er zaten een paar heeeeeele vroege ochtenden bij, maar meer dan de moeite waard. Leuke groep ouders met pubers en super gids Onary met Rudi, Lucky en Dubula.
-
Geweldige afwisselende reis het had echt alles. Landschap, dieren en mens. Jammer dat we na 3 weken weer naar huis moesten.
-
Een prachtige, zeer afwisselende reis. Camping / hotel was fijne combinatie. Accommodaties met zorg uitgezocht. Mooie excursies. Je zit ook best veel in de bus, maar anders kom je nergens. Hele goede reisbegeleiding en goed verzorgd door meereizende kok. Veel dieren gezien. Top vakantie gehad!
-
Een heel gevarieerd programma met heel veel hoogtepunten in 3 weken tijd. Prachtige kampeer locaties, goede crew, top-reisleider en prachtige landen. Al met al een onvergetelijke ervaring voor ons gezin.
WIST JE DAT?
Een olifant is een echte veelvraat: hij eet 120 tot 150 kilo voedsel per dag! Daarnaast poept hij dagelijks soms wel 50 kilo uit.
Praktische informatie
Accommodatie
Tijdens deze kampeerreis overnachten we 13 nachten op mooie campsites in ruime koepeltenten die je zelf opzet. De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Matrasjes zijn aanwezig zodat je zelf slechts je slaapzak en een kussen(sloop) of klein kussentje hoeft mee te nemen. Er zijn sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen aanwezig en soms ook een zwembad. Op een aantal campings tref je er ook een kleine kampwinkel aan.
We slapen totaal 6 nachten in sfeervolle hotels/lodges. Dit geldt voor Windhoek, Swakopmund, Rundu en Victoria Falls. Een welkome afwisseling tijdens deze kampeerreis, waar je even weer kunt genieten van alle comfort. De lodges zijn sfeervol en de kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet.
Nabij Gweta bij de Makgadikgadi Salt Pans temidden van enorme zoutvlaktes ligt onze camping. De camping wordt omringd door baobab bomen van duizenden jaren oud en heeft een heerlijk zwembad.
Bekijk reviews op
Windhoek | Hotel Safari |
Sossusvlei | NWR Sesriem |
Solitair | Boesman's Farms |
Victoriawatervallen | Exploreres Village |
Rundu | n'Kwazi lodge |
Swakopmund | Prost Hotel |
Gweta | Planet Baobab |
Kasane | Thebe River Safaris |
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer of in een 3-persoonstent. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.
Vliegreis
Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Amsterdam - Frankfurt
Vertrek
19:20 - 20:30
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Frankfurt - Windhoek
Vertrek
21:55 - 08:20
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Victoria Falls - Frankfurt
Vertrek
15:25 - 05:20
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Frankfurt - Amsterdam
Vertrek
06:45 - 07:55
Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Zuidelijk Afrika een uur later.
Landarrangement
Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief alle vluchten vanaf € 2.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.745,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Vervoer
Tijdens deze reis maken we gebruik van een speciaal uitgeruste safaritruck. Deze safaritruck heeft aparte bergruimte voor de bagage, kampeeruitrusting en voorraden. De doorgaande wegen in Namibië en Botswana zijn van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het westen van Namibië tref je geen asfalt aan. Hierdoor kunnen reisdagen iets langer zijn maar er is onderweg van alles te zien en te beleven.
Bij de reis inbegrepen
- Vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Transfer van en naar de luchthaven
- Nederlandse reisbegeleiding
- Meereizende campcourier
- Vervoer per safaritruck
- Al het ontbijt, 15x lunch en 13x diner en entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 395,-
- Overnachtingen in hotels/lodges (6 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
- Kampeerovernachtingen (13 nachten) incl alle maaltijden
- Wandeling naar Cape Cross en Brandberg White Lady
- Bezoek aan de Sossusvlei, inclusieef entrée
- Gamedrive Etosha nationaal park
- Boottocht op de Chobe rivier
- Dagexcursie Okavangodelta per uitgeholde boomstam
- Bezoek lokale boerderij
Excursies
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met z'n sandboard de hoogste zandduin af glijden en de ander stapt in een bootje op zoek naar de nijlpaarden. Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant. Ook kun je een bezoek aan de Himba's brengen. De Okavango Delta en de spectaculaire Victoriawatervallen is een van de hoogtepunten. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser Family in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.
Tijdens deze reis door Namibië, Botswana de Victoriawatervallen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
- We bezoeken de duinpannen Sossusvlei gelegen binnen het Namib Naukluft nationaal park. Het bezoek en vervoer aan "deathvlei" is inbegrepen. De entréegelden zijn inclusief.
- Bezoek aan de pelsrobben kolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast.
- Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen.
- Excursie naar de Okavango delta; we rijden diep de Okavangodelta in, maken hier een boottocht met een mokoro en gaan te voet o.l.v. een gids op zoek naar wild.
- We maken een boottocht op de Chobe rivier in Chobe nationaal park om het wild te observeren.
- Namib-Naukluft (Sesriem), we bezoeken de zandduinen en de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei. Je kan deze deze duinpannen te voet bereiken (5 km door mul zand) of ter plekke met een 4-vierwiel aangedreven voertuig (ter plaatse nog betalen)
Verder zijn er nog er nog een aantal activiteiten waarvoor je nog uitsluitend het entree hoeft te betalen.
- De beroemde Victoriawatervallen zijn makkelijk vanuit onze sfeervolle accommodatie te bewonderen.
- Bezoek aan een Himba dorp
Reisdocumenten
- E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
- Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat na vertrek uit Zuidelijk Afrika nog minimaal zes maanden geldig is. Uw paspoort moet minimaal 3 lege pagina’s hebben.
- Voor de Victoriawatervallen (Zimbabwe) dient er ter plaatse aan de grens een visum gekocht te worden. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. De kosten voor het visum van Zimbabwe bedragen US$ 30,- (onder voorbehoud van wijzigingen) per persoon.
- Het ministerie van Binnenlandse zaken in Namibië heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor de reizende ouders met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF internationale uittreksel uit het geboorteregister van hun kinderen.
Je vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.
Geldzaken
In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar en in Botswana met de pula. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.
Pinnen: alleen mogelijk in de grotere steden zoals Windhoek, Swakopmund en Maun.
Contant: dollars/euro's
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Voor deze reis geldt een richtlijn van € 45,- per persoon.
Maaltijden
Tijdens de gehele reis zijn alle ontbijten inclusief. Verder zijn alle maaltijden tijdens het kamperen (15x lunch en 13x diner) bij de prijs inbegrepen.
Op deze kampeerreis koken we zelf onze maaltijden. Een meereizende kamphulp (een zgn. campcourier) draagt zorg voor de inkopen en geeft aanwijzingen bij de bereiding. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de safari een bijdrage verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck.
Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In Zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.
In de restaurants in de hotels/lodges waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. De bekendste lokale snack in Zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezoute, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.
Indien je een bepaald dieet volgt kan je dit bij boeking en aan het begin van de reis aan de reisbegeleider/courier kenbaar maken, die er dan zoveel mogelijk rekening mee houdt. Voor vegetariërs zijn er altijd alternatieven mogelijk.
Gezondheid
Voor deze reis wordt aangeraden:
- Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
- Malariatabletten
Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
Hotelverlenging
Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Windhoek is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €54,50 per persoon per nacht.
Ook is het mogelijk een vervroeging/verlenging bij de Victoria Watervallen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf €82,- per persoon per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Klimaat en geografie
De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van Nederland en België, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Namibië. De maanden juli en augustus zijn droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20°C. In de ochtend en avond kan het afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak (tot -5°C) aan te raden zijn.
Reisbegeleiding en gidsen
Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.
Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp.
Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.
Veelgestelde vragen
Waarom met Djoser Family naar Namibië, Botswana en Victoria watervallen?
De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels en campings, waarbij met name Gweta een unieke ervaring is. Daarnaast zijn de nationale parken voor de kinderen een groot avontuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
Wat is de zwaarte van deze Family reis?
Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van een speciaal uitgeruste safaritruck. De doorgaande wegen zijn van goede kwaliteit en geasfalteerd.
Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?
In Namibië zijn de seizoenen tegenovergesteld van wat wij in Nederland gewend zijn. De maanden juli en augustus zijn droog met gemiddelde temperaturen die verschillen tussen de 15°C en 20°C. ’s Avonds kan het wel flink afkoelen en daarom is warme kleding zeker aan te raden.
Hebben we een visum nodig?
Voor de reis naar Namibië en Botswana heb je geen visum nodig, er is wel een paspoort benodigd dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek. Voor de Victoriawatervallen dien je ter plaatse aan de grens aan visum te kopen. De kosten hiervoor zijn ongeveer US$30 per persoon.
Voor minderjarige kinderen is het belangrijk om in het bezit te zijn van het originele geboorteakte of een internationaal uittreksel uit het geboorteregister van de kinderen.
Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?
Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.
Hebben de hotels op deze reis een zwembad?
Tijdens deze reis zal er gekampeerd worden en in verschillende lodges/hotels overnacht worden. Op sommige locaties is een zwembad aanwezig.
Is er Wifi aanwezig op deze reis?
Op de meeste kampeerterreinen is geen Wifi aanwezig. In de hotels is er meestal wel Wifi aanwezig. Dit is soms alleen in de lobby of tegen een klein bedrag.
Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?
Voor deze reis gelden geen bijzondere kledingvoorschriften. Het is wel aan te raden om kleding mee te nemen voor verschillende weer types. Neem bijvoorbeeld een warme trui en een lange broek maar ook luchtige kleding voor overdag.
We hebben geboekt! En nu?
Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.
Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?
In Namibië is het niet toegestaan om plastic tasjes mee te nemen naar de nationale parken. Houd hier rekening mee, want er staat een forse boete tegenover. Daarnaast is het belangrijk om voldoende warme kleren en een goede slaapzak mee te nemen. En als je het leuk vind om dieren te spotten is een verrekijker ook zeker een aanrader!
Stel je vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.