Rondreis Libanon
Tijdens een rondreis door Libanon bezoek je het land van de cederbomen, witte bergtoppen, schitterende stranden, eeuwenoude cultuur, historische steden en het bruisende Beiroet. Maar ook op culinair gebied is Libanon een walhalla voor fijnproevers. De alom geroemde Libanese keuken en exquise wijnen vormen de basisingrediënten voor een onvergetelijke rondreis!
Reviews Libanon reizen
-
Zo'n prachtig land. Hopelijk (voor reizigers maar VOORAL voor de lieve bewoners) snel weer veilig... De reisbegeleiding (Rami) was top.
Rondreis Libanon, 8 dagen
-
Het was super interessant en leuk om Libanon te bezoeken met Djoser. Fascinerend om veel plaatsen uit de 8000 jarige geschiedenis te kunnen bezoeken. Van de mega-tempels in Baalbek tot aan de littekens van de explosie de haven van Beiroet. Het weer, de mensen maar ook het eten is fantastisch.
Rondreis Libanon, 8 dagen
-
Libanon is het en prachtig land , divers in alle vormen. Rijk naast arm, moskee naast kerk, nieuwbouw naast oudheid, groen naast kale vlaktes en meer. Wanneer je van oudheid houdt is deze reis een aanrader. Wil je meer weten over het huidige leven in libanon dan schiet de reis te kort.
Rondreis Libanon, 8 dagen
-
Het was een fantastische en mooie en leerzame reis. Veel gezien en veel bijgeleerd over dat mooie aparte land Libanon, waar ik persoonlijk zo'n affiniteit mee heb. Ook de geweldige gids en fantastische reisleidster, en goede chauffeur hebben deze reis voor mij onvergetelijk doen maken. Leuke groep.
Rondreis Libanon, 8 dagen
Boek en reis met zekerheid
- ANVR- en SGR garantie
- 100% terugbetaling bij annulering
- 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
- Goede lokale vertegenwoordiging
- Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
- Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
- Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
- Meer dan 40 jaar ervaring
Ontdek alle hoogtepunten van Libanon
- Hoofdstad: Beiroet
- Andere bekende plaatsen: Sidon, Tyre, Tripoli, Byblos
- Inwoners: 6.299.794
- Taal: Arabisch is de officiële taal in Libanon, maar een deel van de bevolking spreekt ook Frans en Engels.
- Munteenheid: Libanees pond (LBP)
- Beste reistijd: april, mei, juni, september, oktober en novemberzijn de beste reismaanden.
- Tijdverschil: het is in Libanon één uur later
- Oppervlakte: 10.400 km2
- Geografie: Libanon heeft een kustlijn van 225 km. In het noorden en oosten grenst het land aan Syrië, en in het zuiden aan Israël. Parallel aan de kustlijn loopt het Libanongebergte.
Wat is de beste reistijd voor Libanon
Libanon heeft een mediterraan klimaat. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 tot 30 graden, en in de winter rond de 5 tot 15 graden. Zowel de zomer als de winter duren vier maanden, hierdoor duurt de lente en de herfst maar twee maanden. In het voorjaar en de herfst zijn er meer korte, zware buien, terwijl in de winter de neerslagintensiteit lager is maar het aantal regendagen groter. In onze zomervakantie is de kans op neerslag in Libanon nihil. Wij bieden alleen Libanon reizen aan als dit ook qua weer mogelijk is.
Wat leuke feitjes over Libanon
- De ceder, een boom, die afgebeeld is op de Libanese vlag vertegenwoordigd het beroemdste export product van het land: cederhout. Al in de Romeinse tijd was deze houtsoort een begrip. In Libanon en omliggende landen is deze boomsoort inmiddels uitsluitend nog te vinden in beschermde gebieden. Je zal de boom zeker zien tijdens je Libanon reis
- Libanon is het op één na kleinste land in het Midden-Oosten, het zou 206 keer in het grootste land van het Midden-Oosten passen, Saudi Arabië.
- Het is sinds 1945 illegaal om in Libanon een buitenlandse vlag te hijsen.
- In Libanon kan een stuk land twee legale eigenaren hebben. Zo kan het land van de één is en het gewas wat er groeit van een ander. Als je dus een stuk land wilt kopen, moet je beide partijen betalen.
- In Libanon drukken de wetten en regelgeving van maar liefst 18 verschillende geloven nog steeds hun stempel op de samenleving.
- Presentator Danny Ghosen is opgegroeid in Libanon en laat middels zijn programma 'Danny in Arabistan’ een goed beeld zien van zijn geboorteland.
De beste bezienswaardigheden in Libanon
Beiroet
Beiroet is de hoofdstad van Libanon en onze verblijftplaats tijden de Libanon reizen. Vroeger stond deze ook wel bekend als het Parijs van het Oosten. Helaas is het tijdens de burgeroorlog compleet verwoest. Sinds het eind van de oorlog in 1989 doet Beiroet zijn best om iets van die oude charme terug te krijgen. Verschillende grote delen van de stad zijn al gerestaureerd in authentieke stijl. Tijdens de reis is een bezoek aan de biologische boerenmarkt Souk el Tayeb is aan te raden. Op de drukbezochte boulevard Corniche zijn genoeg cafés om leuk wat te drinken. Ook voor de museumliefhebber zijn er genoeg opties, de stad beschikt over het Nationaal Historisch Museum, het museum van de American University Beirut en het Sursock Museum met de hedendaagse Libanese kunst.
Grotten van Jeita
Niet ver van Beiroet is in 1836 een grottenstelsel ontdekt, en zijn sinds 1958 toegankelijk voor toeristen en dus te bezoeken tijdens je Libanon reis. Het grottenstelsel bestaat uit twee aparte, maar wel met elkaar verbonden, kalksteen grotten en zijn in totaal 9 kilometer lang. Jeita Grotto wordt ook wel gezien als de trots van Libanon. Je kunt hier doorheen wandelen of een boottochtje maken over de rivier. In de winter is de diepste grot gesloten vanwege het hoge water. De temperatuur is het gehele jaar rond de 16 graden.
Byblos
Een mooie vissersplaats met een antieke haven. Byblos is een eeuwenoude stad, namelijk zo’n 7000 jaar oud. Hiermee claimt het de oudste bewoonbare stad ter wereld te zijn. In de tijd van de Egyptische farao’s in de derde en tweede eeuw voor Christus, was het de commerciële en reliqieuze hoofdstad aan de Fenicische kust. Deze naam werd door de Grieken gegeven vanwege de handel in papyrus. ‘Byblos’ is namelijk het Griekse woord voor ‘boek’. Er gaan verhalen dat de Bijbel afkomstig is uit Byblos, omdat hier vele heilige geschriften op grote schaal werden gekopieerd. Er zijn veel opgravingen gedaan in de twintigste eeuw en hierdoor is Byblos in 1984 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze historische stad zijn de kerk, het kasteel, het Romeinse amfitheater en de Egyptische tempels.
Tyrus
Tyre is een stad in het zuiden van Libanon, en ook deze stad is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard in 1984. Dit doordat de stad beschikt over zo’n 15 hectare aan ruïnes. Archeologische opgravingen zijn op het zuidpunt van het schiereiland te bezichtigen. Ten zuiden van de wijk El Bass is het Hippodroom te vinden, die dateert uit de tweede eeuw. Het is 90 meter breed, en 480 meter lang. Vroeger konden er op de tribune ongeveer 20.000 man plaatsnemen. Het werd voornamelijk gebruikt voor paardenraces, maar ook enkele andere sporten vonden er plaats.
Baalbek
Baalbek is een stad in het binnenland van Libanon. De tempels van Baalbek zijn te vinden aan de voet van het Anti-Libanon gebergte. In de oudheid bewerkten steenhouwers hier monolieten. De tempel is in een periode van meer dan tweehonderd jaar gebouwd. Mede hierdoor is het een van de meest bekende heiligdommen van de Romeinse architectuur. Pelgrims trokken hier massaal naartoe om goden te vereren. Baalbek werd een van de meest populaire heiligdommen van de oudheid, en is van hoge monumentale waarde als indrukwekkend bewijsstuk van de Romeinse tijd en Keizerlijke periode.
Reis Libanon door voor een bijzondere ervaring in land dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme.
Reisblog Libanon
-
-
Iedereen vraagt iedereen altijd te eten
Mezze is een levenskunst: Eten en genieten doe je samen in Libanon ‘Iedereen vraagt iedereen altijd ...
-
Lady Hester Stanhope; Een waanzinnig dappere dame
Lady Hester Stanhope was een opzienbarende persoonlijkheid, al helemaal in haar tijd, waarin dames w...
-
Het lekkerste eten van Libanese keuken
De Libanese keuken is bezig met een sterke opmars in de lage landen, ook al zou je dat niet direct z...