Rondreis Peru 21 dagen
Complete rondreis om Peru te ontdekken
Vanaf € 3.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Ontdek in Peru de prachtige Andes, de mysterieuze Inca-ruïnes en de kleurrijke, traditionele inheemse bevolking. We bezoeken de beroemde Inca ruïnestad Machu Picchu vanuit Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s. Het is ook mogelijk de Inca Trail of ééndaagse trekking Camino Real te boeken. Cusco en Arequipa hebben een prachtig koloniaal centrum met een centraal plein vol gezellige restaurantjes en terrasjes. In de woestijn slapen we in de oase Huacachina en natuurlijk staan de Nasca-lijnen op het programma. Vanuit Arequipa gaan we naar de Colca Canyon. Op het eiland Amantaní in het Titicacameer logeren we bij een familie thuis.
Daarom Djoser
- Rechtstreekse vlucht KLM
- Nederlandse reisbegeleiding
- Aantrekkelijke eenpersoonskamer toeslag
- Treinrit naar Machu Picchu
- Excursie Machu Picchu inbegrepen
- Deelname meerdaagse Inca Trail of Camino Real mogelijk
- Overnachting in de oase Huacachina
- Bezoek aan mysterieuze Nasca-lijnen
- Boottocht en overnachting bij familie thuis op Titicacameer
- Ontbijt inbegrepen
Alle reisinformatie
Route en kaart
- Amsterdam - Lima
- Lima
- Lima - Pisco
- Pisco - Huacachina
- Huacachina - Nasca
- Nasca, excursie Nasca-lijnen en Chauchilla
- Nasca - Arequipa
- Arequipa
- Arequipa - Colca Canyon
- Colca Canyon, bezoek Cruz del Condor
- Colca Canyon - Puno
- Puno - Uros-eilanden - Amantaní (Titicacameer)
- Amantaní - Taquile - Puno
- Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
- Cusco
- Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Ollantaytambo
- Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes
- Aguas Calientes, excursie Machu Picchu - trein naar Cusco
- Cusco
- Cusco - vlucht naar Lima - Amsterdam
- aankomst Amsterdam
Reisbeschrijving
Verken de koloniale geschiedenis van Lima
Dag 1 Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima
We beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru, waar je een dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. De laatste jaren zijn kosten noch moeite gespaard om de oude stad haar glorie van weleer terug te geven.
Lima kent daarnaast een aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo de Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien is. Ook is het leuk in Parque Kennedy in de wijk Miraflores rond te kijken, waar de rijken van Peru wonen. Hier vind je de gezelligste restaurantjes van de stad.
Pisco en Huacachina, van zee naar zandduinen
Dag 3 Lima - Pisco
Dag 4 Pisco - Huacachina
Vanuit de hoofdstad vertrekken we naar Pisco aan de Pacifische kust. Dit dorpje is het uitgangspunt voor twee facultatieve excursies naar het Paracas nationaal park en naar de Ballestas-eilanden. In het nationale park kun je een kolonie flamingo’s zien en prachtige rotsformaties aan het strand.
Bij de excursie naar de Ballestas eilanden vaar je eerst langs de zogenaamde Candelabra, een enorme kandelaar in het zand getekend, waarvan niemand de oorsprong kent en waarover vele theorieën bestaan. Bij en op de eilanden leven zeer veel verschillende soorten zeedieren, vele soorten vogels, zeeleeuwen en zelfs pinguïns. De vogels hebben al sinds de tijd van de Inca’s gezorgd voor een belangrijk product: hun uitwerpselen vormen een uitstekend soort mest; 'guano'.
Hierna verlaten we de kust en rijden we landinwaarts naar Huacachina. We overnachten hier midden in een prachtige oase in een woestijn van zandduinen. Je kunt hier de woestijn verkennen en sandboards huren en van het uitzicht genieten met zonsondergang. Vergeet niet dat je je midden in de woestijn bevindt en neem dus water en een petje mee! Ook kun je een bezoekje brengen aan het nabijgelegen Ica, met een interessant mummie-museum. De duinen lenen zich ook prima voor korte, maar inspannende wandelingen met een mooi uitzicht op de oase. Wil je ontspannen, dan kun je ook lekker aan het zwembad van het hotel gaan liggen.
Ervaar de unieke Nazca-lijnen, een woestijnwonder
Dag 5 Huacachina - Nazca
Dag 6 Nazca
Vervolgens gaan we een van de meest mysterieuze plekken van Peru bekijken: de Nazca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je drie van de lijnen bekijken.
Even buiten Nazca bezoeken we nog een bijzondere plek: de Chauchilla begraafplaats. Hier zie je mummies en allerlei overblijfselen uit de Nazca-periode die door de extreme droogte zeer goed bewaard zijn gebleven. Indrukwekkend, maar ook een beetje luguber! De temperatuur is hier het hele jaar aangenaam, dus een duik in het zwembad aan het einde van de dag is een heerlijke afsluiter.
Het gezellige Arequipa en de diepe Colca Canyon
Dag 7 Nazca - Arequipa
Dag 8 Arequipa
Dag 9 Arequipa - Colca Cañyon
Dag 10 Colca Canyon, bezoek Cruz del Condor
Een lange tocht door de woestijn, waarbij we onderweg vaak kunnen stoppen voor mooie foto-momenten van het uitzicht over de zee, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2325 meter hoogte ligt, kun je al een beetje wennen aan de hoogte. Kijk hier een dag rond, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag hier niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren en met smalle straatjes, pleintjes en patio’s waar je uren kunt rondslenteren.
De volgende dag gaan we echt hoog de Andes in op weg naar de Colca Canyon. Onderweg passeren we een pas van 4.900 meter! Deze dag moet je dus wel rustig aan doen om aan de grote hoogte te wennen. Zorg dat je veel water drinkt en je tempo aanpast. De rit is werkelijk prachtig; hoge Andestoppen, kleine dorpjes en kuddes lama's en alpaca's wisselen elkaar af. Met een beetje geluk zie je ook de vicuña, een 'broertje' van de lama, die veel minder voorkomt en wat kleiner en ranker is dan de lama's en wollige alpaca's. Deze dieren geven de allerbeste en dure wol en zijn daardoor erg geliefd, waardoor het ook een bedreigde en inmiddels gelukkig ook beschermde diersoort is. We overnachten in het op 3700 meter hoog gelegen dorpje Chivay in een eenvoudige lodge. De dagen in de Colca Canyon reist er ook een lokale gids mee, die je meer kan vertellen over de prachtige omgeving en de gebruiken in de regio.
De volgende ochtend rijden we naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar je de indrukwekkende condor kunt zien vliegen. De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld met duizelingwekkende hoogteverschillen. Er leven hier vele condors en door de thermiek komen ze hier vaak ’s morgens vroeg hoog in de canyon zweven. Omdat je bij het uitzichtpunt aan de rand van de canyon staat, komen ze hier heel dicht langs je heen zweven. Heel indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van wel 3 meter bereiken.
Slaap op een eiland in het uitgestrekte Titicacameer
Dag 11 Colca Canyon - Puno
Dag 12 Puno - Uros-eilanden - Amantaní
Dag 13 Amantaní - Taquile - Puno
Vanuit Chivay reizen we naar Puno, gelegen aan de oever van het beroemde Titicacameer. Onderweg kan je weer genieten van prachtige vergezichten, besneeuwde bergtoppen en grazende alpaca's en lama's. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden, die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes. De eilandjes zelf bewegen een klein beetje als je erover loopt en als je te lang op een plek blijft staan stroomt het water heel langzaam over je schoenen heen. We bezoeken deze eilandjes op weg naar Amantaní, een van de 'vaste' eilanden op het meer. Hier logeren we bij een Aymara familie thuis. We laten de grote bagage achter in Puno.
Bij aankomst staan de 'mamacitas' in kleurige rokken al op ons te wachten en wandelen we vanuit het haventje naar de verschillende huisjes toe, soms een pittige klim. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Het onderkomen is eenvoudig, er is geen mogelijkheid tot douchen. s' Avonds kan het behoorlij afkoelen, maar er zijn wel voldoende dekens aanwezig. De familie maakt in het keukentje een eenvoudige, maar smakelijke en voedzame vegetarische maaltijd voor je klaar.
Als je ‘s morgens wakker wordt en uit het huisje naar buiten kijkt over het blauwe meer of de verlaten akkertjes van de lokale bevolking, dan voel je je echt in een hele speciale wereld. Het eiland is nog erg traditioneel, er rijden geen auto’s en pas sinds enkele jaren is er een paar uur per dag elektriciteit. Je kunt op het eiland een prachtige wandeling maken, naar bijvoorbeeld de ruïnes van de tempel van Pachamama; moeder aarde. Op het Titicacameer gaat er ook een lokale gids mee, zodat je meer uitleg krijgt over de lokale gewoontes.
Op de terugweg naar Puno varen we langs het buur-eiland Taquile, waar je ook nog de tijd krijgt om rond te kijken. Ook hier leeft men nog zeer traditioneel en is er nog nauwelijks elektriciteit. Het eiland is vooral bekend om zijn handwerktraditie. De vrouwen van het eiland weven, terwijl de mannen hier breien. Al op jonge leeftijd beginnen ze hier mee. Kijk dus niet vreemd op als je breiende mannen op straat ziet, dat is hier heel gewoon!
Bezoek het mooie Cusco, de Heilige Vallei en Machu Picchu
Dag 14 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 15 Cusco
Dag 16 Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Ollantaytambo
Dag 17 Ollantaytambo - Aguas Calientes
Dag 18 Aguas Calientes - Machu Picchu - trein naar Cusco
Dag 19 Cusco
Of:
Wandel de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu
Dag 14 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 15 Cusco - start Inca Trail
Dag 16 Inca Trail (dag 2)
Dag 17 Inca Trail (dag 3)
Dag 18 Inca Trail (dag 4)/ Aguas Calientes - Cusco
Dag 19 Cusco
Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andes-landschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Raqchi is een minder bekende Incaruïne. Het tempelcomplex is een eerbetoon aan de god Viracocha. In het kleine Andahuaylillas staat een mooie kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns-Amerika genoemd.
Cusco is één van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien. We overnachten hier in een centraal gelegen hotel. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Het centrale plein is prachtig en overal zijn barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. Er hangt hier een gezellige sfeer. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. In de kunstenaarswijk San Blas vind je allerlei kleine souvenirwinkeltjes. Boven de stad liggen de indrukwekkende Inca-overblijfselen van Sacsayhuamán, een complex van enorme muren, waar je met een pittige klim naartoe kunt wandelen. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. Na een nacht in Cusco pakken we een rugzak in voor de komende 2 nachten. De grote bagage laten we achter in Cusco. Na 2 nachten elders, slapen we daarna weer één nacht in Cusco.
De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er duidelijk hoger. Tijdens de excursie hierheen bezoek je de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Veel van de verhalen tijdens de excursie over de geschiedenis van de Inca's zijn erg interessant voor de uitleg die je later krijgt bij Machu Picchu. Wij overnachten in Ollantaytambo.
Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. Om bij Machu Picchu te komen nemen we de trein naar het dorpje Aguas Calientes. We overnachten hier, zodat je de volgende dag met een gids de ruïnes kunt bezoeken. De entree voor Machu Picchu is niet bij de reissom inbegrepen. De lokale gids geeft een rondleiding van 2 à 3 uur op een van de aangewezen routes. Daarna stappen we weer op de trein richting Cusco.
Wandelen over de Inca Trail
Sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde Inca Trail te lopen. Dit is een prachtige 4-daagse kampeertocht, waarbij je over het oude pad van de Inca’s loopt. Dit is een zware tocht van c.a. 40 km. Voor deze tocht dien je over een flinke conditie beschikken, want met name door de hoogte is het een pittige tocht. Vooral de tweede dag is zwaar, als je op 4198 meter over de pas van Warmiwañusca, oftewel Dode Vrouw in Quechua (dit overigens vanwege de vorm van de berg) moet zien te komen. Het lopen over de Inca trappen is pittig deze dag.
Er gaat een kok mee en dragers voor de zware spullen, zoals de tenten en de kookspullen. Het is ongelooflijk te zien hoe snel deze mannen de berg oplopen, terwijl jij vaak na elke stap weer moet uitrusten. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar.
Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je heel vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen word je dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten! De inca-trail gids geeft een rondleiding op één van de aangewezen routes. Vervolgens ga je met de bus naar het dalstation van Machu Picchu; Aguas Calientes waar er nog een lekkere maaltijd genuttigd kan worden. Halverwege de middag stap je weer op de trein die je naar Cusco brengt.
Voor deze tocht over de oude Inca-paden dien je je vooraf al op te geven. Zorg dat je dit zo snel mogelijk na boeking doet! Zeker in het hoogseizoen raken de plaatsen erg snel op. Er wordt slechts een beperkt aantal wandelaars per dag toegelaten op de trail door de lokale autoriteiten.
De prijs voor de Inca-trail is € 545,-. Bij deze prijs inbegrepen zijn de maaltijden tijdens de trektocht (ontbijt, lunch en avondeten), een gids, de dragers en de overnachtingen in koepeltentjes. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend. Ook de entree voor de trail zelf en voor Machu Picchu is hierbij inbegrepen.
Neem voor het lopen van de Inca-trail een warme slaapzak mee, eventueel is deze ook in Cusco te huur. De overige kampeerspullen zijn ter plaatse aanwezig. Je matrasje krijg je aan het begin van de tocht uitgedeeld en dien je zelf te dragen, alsmede je eigen rugzak met alle persoonlijke spullen. De overige kampeerspullen worden door de dragers gedragen die ook de maaltijden verzorgen en je tent opzetten. Ook is het mogelijk om eventueel een drager in te huren (ongeveer 276 US$) die je tas draagt met daarin o.a. je slaapzak en matje. Je hoeft dan zelf alleen een kleine dagrugzak te dragen, met bijvoorbeeld je fototoestel en een fles water. Geef voor vertrek aan ons door als je een extra drager zou willen, dan vragen we voor je na of er nog een drager beschikbaar is. De extra kosten voor de drager kun je dan ter plaatse voldoen.
Voor de trail dien je verder stevige schoenen met een goed profiel, een regenjack, een zaklamp en een handdoek mee te nemen. De dragers zorgen onderweg voor gekookt water waarmee je je waterfles kunt vullen, zodat je tijdens de tocht veilig drinkwater hebt. Ook zijn er voldoende beekjes om een waterfles te vullen, maar vergeet dan niet vooraf waterzuiverende tabletjes te kopen.
Denk goed na voordat je je opgeeft voor de Inca-trail. Het is een pittige tocht waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Is de Inca Trail volgeboekt, dan kun je eventueel ook kiezen voor de 2-daagse Camino Real trekking. Bij deze tocht loop je op dag één de laatste 15 kilometer van de Inca Trail. Ook dit is door de hoogte een vrij pittige tocht. Op de eerste dag loop je Machu Picchu binnen. Die nacht slaap je in een hotel, in het dorpje Aguas Calientes. Op dag twee bezoek je vervolgens met een gids Machu Picchu, deze geeft een rondleiding van ongeveer een 2 uur op één van de aangewezen routes.
Dag 20 Cusco - vlucht naar Lima - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam
Na ons bezoek aan Machu Picchu is er nog een dag om in de fascinerende stad Cusco rond te kijken. De laatste dag in Peru vliegen we ’s morgens vroeg naar Lima, waarvandaan we in de avond vertrekken naar Amsterdam.
Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
Vertrekdata 2025
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.395,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.295,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.395,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Inti Raymi festival. Geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.695,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.795,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.895,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.395,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.195,-
Vertrekdata 2026
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.195,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.195,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.295,-
Inclusief
- Vliegreis met KLM
- Alle vluchttoeslagen
- Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
- Treinreis naar Machu Picchu
- Vervoer per eigen bus
- Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
- Alle ontbijten
- Overnachting in en bezoek aan de zandduinen van Huacachina
- Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
- Lunch, ontbijt en diner op Amantani
- Excursie Nascalijnen (uitkijktoren)
- Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
- Bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon, Cruz del Condor
- Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
- Bezoek aan Machu Picchu
- Stop bij de incaruines van Raqchi
- Nederlandse reisbegeleiding
- Lokale gids Colca canyon & Titicacameer & Machu Picchu
Exclusief
Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 475,-.
Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.
Vluchttoeslagen (inbegrepen)
Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.
Hotelverlenging
Verlenging mét accommodatie is in Lima en Cusco bij te boeken.
Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.
Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Landarrangement
De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Lima, bedraagtvanaf €2.245,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Groepssamenstelling en groepsgrootte
Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.
Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.
Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.
De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.
Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.
Vertrek informatie
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.
Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.
Vertrek gegarandeerd
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.
Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.
Reviews Peru, 21 dagen
-
Fantastisch reis! Veel gezien en beleefd. Met als klapper de Machu Picchu. Fascinerend!
-
Ik vond 't een fantastische reis, alleen de beschrijving van sommige onderdelen mag wat aangepast worden. De beschrijvingen waren soms minder goed beschreven dan de werkelijkheid was. Vooral t verblijf bij locals op t eiland was in de werkelijkheid minder primitief dan beschreven.
-
Een pittige en intensieve reis, maar op alle fronten de moeite waard! Absoluut hoogtepunt zijn de Camino Real en de Machu Picchu. Wij hebben verlengd en daardoor ook de Rainbow Mountains gedaan! Ook een aanrader!
-
Prachtige reis met alle highlights van Peru. Houd rekening met een aantal lange reisdagen maar die zijn het dubbel en dwars waard. De Camino Real was een echt hoogtepunt en zeker een aanrader. Onderschat ook de hoogte niet! Gewoon een aanrader!
Praktische informatie
Accommodatie
We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes. De kamers hebben altijd een eigen douche en toilet, alleen op Amantani deel je het sanitair. In de oase in de woestijn en in Nasca heeft ons hotel een heerlijk zwembad.
Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis, een heel bijzondere ervaring! De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken. Soms spreken de families Spaans, maar vaak ook alleen Quechua. Verwacht hier geen comfort, het onderkomen is eenvoudig, want men leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Maar dit is een zeer bijzondere ervaring en het prachtige uitzicht maakt dit het helemaal waard!
Bekijk hotelreviews op
Lima | Hotel Mariel |
Huacachina | Hotel Mossone |
Nasca | Hotel Don Agucho |
Arequipa | Hotel Selina Arequipa |
Puno | Hotel El Buho |
Ollantaytambo | Hotel Lilium Valley |
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 475,-.
Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.
Vliegreis
Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Vlucht met
KLM
Traject
Amsterdam - Lima
Vertrek
09:55 - 15:25
Vlucht met
KLM
Traject
Lima - Amsterdam
Vertrek
17:30 - 12:50
Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger.
KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10 voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.
Landarrangement
De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Lima, bedraagtvanaf €2.245,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Vervoer
In Peru gebruiken we een comfortabele bus. Uiteraard wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Een aantal reisdagen duurt (bijna) een hele dag, met geregeld een mooie stop onderweg. Geniet van het mooie landschap onderweg, zeker in de Andes is het uitzicht prachtig.
Op het Titicacameer gebruiken we boten om naar de Uros-eilanden, Amantani en Taquile te varen.
Naar Machu Picchu reizen we in een boemeltrein, een prachtige rit. Er zijn ruim voldoende ramen, zelfs in het dak, zodat je onderweg goed naar buiten kan kijken. Meestal stappen we in Poroy of Ollantaytambo op de trein.
Vanuit Cusco vliegen we naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.
Bij de reis inbegrepen
- Vliegreis met KLM
- Alle vluchttoeslagen
- Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
- Treinreis naar Machu Picchu
- Vervoer per eigen bus
- Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
- Alle ontbijten
- Overnachting in en bezoek aan de zandduinen van Huacachina
- Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
- Lunch, ontbijt en diner op Amantani
- Excursie Nascalijnen (uitkijktoren)
- Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
- Bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon, Cruz del Condor
- Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
- Bezoek aan Machu Picchu
- Stop bij de incaruines van Raqchi
- Nederlandse reisbegeleiding
- Lokale gids Colca canyon & Titicacameer & Machu Picchu
Excursies
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Pisac, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een van de vele musea in Lima of strijkt neer op een terras bij het centrale plein in Cusco, om te genieten van het mooie uitzicht en het levendige plein. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
- Een bezoek aan de Nasca-aquaducten en de Chauchilla-begraafplaats.
- Een bezoek aan de uitzichttoren bij de Nasca-lijnen waar je een paar lijnen van boven kunt zien.
- Onder leiding van een lokale gids verkennen we de Colca Canyon. We maken o.a. een korte wandeling naar de beroemde Cruz del Condor, bij dit uitzichtpunt kun je van dichtbij condors zien vliegen.
- Onder leiding van een lokale gids gaan we het Titicacameer op. Op weg naar Amantaní bezoeken we de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros. Na de overnachting op Amantaní bij een familie thuis varen we op de terugweg langs Taquile, waar we samen met de gids ook nog rondkijken.
- En route van Puno naar Cusco stoppen we bij Raqchi, waar we een kleine Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
- Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Een rondleiding van ongeveer 2 uur op één van de aangewezen routes.
- Een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's met o.a. een bezoek aan de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.
Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Een iets minder inspannend alternatief is de Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.
Om aan deze trekkingen deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden de kaders hieronder. Kies je niet voor een trekking, dan volg je het reguliere programma en heb je een aantal vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden!
Vooraf te boeken excursies
Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.
-
4-daagse Incatrail
4-daagse trekking, waarbij je over het oude pad van de Inca’s naar Machu Picchu loopt. Voor deze pittige kampeertocht dien je over een goede conditie te beschikken. Er gaan een kok en dragers mee voor de tenten, kookgerei en etenswaren. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen worden je inspanningen dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten!
Inbegrepen: vervoer per bus en trein naar start en eindpunt trail, overnachtingen in koepeltentjes, 3 maaltijden per dag, dragers voor tenten, keukengerei ed, kok, gebruik kampeeruitrusting, Engels sprekende gids, entreegeld voor Machu Picchu en trekkingpermit.
Duur: vier dagen.
Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, warme slaapzak, kleding voor alle weertypes, regenjack, muts, sjaal, handschoenen, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrand crème mee. Een goede conditie is verreist. Reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid, er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%), eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend met de prijs.
Prijs € 545,- p.p.
-
2-daagse Camino Real
Wandeltocht waarbij je de laatste 15 kilometer van de originele Incatrail loopt en de volgende dag vanuit Aguas Calientes een bezoek brengt aan Machu Picchu. De tocht wordt begeleid door een engels sprekende gids en je krijgt een lunchpakket mee. Tijdens deze wandeltocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes met uiteindelijk op de tweede dag een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt.
Inbegrepen: vervoer per bus en trein, hotelovernachting Aguas Calientes met ontbijt, Engels sprekende gids, entreegeld Machu Picchu, trekkingpermit en lunchpakket.
Duur: twee dagen.
Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, kleding voor alle weertypes, regenjack, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrandcreme mee. Een redelijke conditie is vereist, reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%) en eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend.
Prijs € 325,- p.p.
Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt
- Voor de kust van Pisco liggen de Ballestas-eilanden, met een bootje kun je hier verschillende zeedieren bekijken, zoals zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns.
- In Arequipa zou je een Peruviaanse kookworkshop kunnen volgen.
- In Huacachina zijn er verschillende mogelijkheden de zandduinen te verkennen; voor sportievelingen is er keuze om te 'sandboarden'.
- In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden. Huur een mountainbike, maak een paardrijtocht of bezoek een planetarium.
- Vanuit Cusco zou je een excursie kunnen boeken naar de beroemde 'Rainbow mountains'.
Reisdocumenten
- E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
- Paspoort, dat na vertrek uit Peru nog minimaal 6 maanden geldig is.
Geldzaken
In Peru betaal je met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.
Pinnen: bij de vele geldautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen.
Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De omwisselkoers is gelijk aan de koers die banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden (waaronder die van Machu Picchu), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt ongeveer €40,-.
Maaltijden
Het ontbijt is bij alle overnachtingen inclusief. Bij de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.
Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.
's Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de lokale bevolking uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.
Tijdens de Inca Trail worden de maaltijden voor je klaargemaakt. De dragers zorgen voor heerlijke, voedzame maaltijden. Bij de Camino Real krijg je een lunchpakket mee voor tijdens de wandeling. Na afloop van de wandeling is er een lunch of diner inclusief.
Gezondheid
Tijdens de reis bereiken we hoogtes van boven de 2600 meter. Hoewel wij gedurende de reis de hoogtes opbouwen, kan hoogteziekte voorkomen. Een lager gehalte aan zuurstof kan zorgen voor klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en kortademigheid. Wij adviseren om voorafgaand aan de reis contact op te nemen met uw huisarts of vaccinatiearts voor meer informatie over reizen op hoogtes. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen wordt aangeraden om reisplannen met de huisarts te overleggen.
Voor deze reis wordt aangeraden:
- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
Hotelverlenging
Verlenging mét accommodatie is in Lima en Cusco bij te boeken.
Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.
Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Klimaat en geografie
Het klimaat van Peru is nogal wisselend per gebied. Ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Tijdens de reis naar Peru verblijf je eigenlijk in twee heel aparte klimaatzones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.
In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Het weer in Peru is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het dus overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam en kan oplopen tot zo'n 18 graden, maar zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. Warme kleding is zeker noodzakelijk. De regentijd loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking.
Reisbegeleiding en gidsen
Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.
Een lokale gids reist mee naar de Colca Canyon en het Titicacameer en vertelt je over lokale gebruiken en culturele achtergronden. Ook op Machu Picchu worden we rondgeleid door een lokale gids.
Veelgestelde vragen
Hoe is de accommodatie in Peru?
We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij het ontbijt is inbegrepen. In alle hotels beschik je over eigen sanitair op de kamer. De hotels hebben een sfeervol en soms koloniaal karakter. Een aantal keren beschikt een hotel over een zwembad(je).
In Huacachina maken we een prachtige overnachting in de woestijn. Je kunt hier heerlijk relaxen onder een palmboom of sandboarden op z’n peruaans! Of neem een duik in het zwembad van ons hotel.
Een unieke overnachting maken we op Amantaní, een eilandje in het Titicacameer. De bevolking leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Je overnacht bij een familie thuis. De gastvrije families maken de maaltijden voor je klaar. Op weg naar het eiland stoppen we bij de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros. Je hebt dus gelijk de gelegenheid deze bijzondere eilanden te bezoeken. Op de terugweg naar Puno bezoeken we het eiland Taquile.
Het hotel in Chivay is erg eenvoudig, maar de ligging is ontzettend bijzonder.
Bestaat de mogelijkheid om de Inca-trail of Camino Real naar Machu Picchu te lopen?
Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Een minder inspannend alternatief is de Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.
Om aan deze trekkingen deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Stuur dit antwoordstrookje zo snel mogelijk na boeking aan ons terug, want de lokale autoriteiten geven slechts een beperkt aantal plaatsen per dag vrij en de trail raakt snel volgeboekt. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden de kaders op de website.
Hoe zwaar is de Inca-trail?
Voor deze tocht dien je over een goede conditie te beschikken, want de hoogte maakt de wandeling vrij zwaar. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes, met natuurlijk een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt. De tocht is 43 kilometer, maar laat je door het aantal kilometers niet misleiden, door de hoogte is het een vrij pittige tocht! Je loopt ’s morgen en ’s middags zo’n 3-4 uur. Tijdens de lunchpauze maken de koks een heerlijke lunch voor je klaar en heb je voldoende tijd om uit te rusten. Voor vertrek krijgt iedereen een slaapmatje. Zelf moet je wel een (warme!) slaapzak meenemen. Deze zijn in Cusco ook te huur. Er gaan dragers mee die de zware kampeer- en kookspullen dragen. De grote bagage kan in het hotel in Cusco achterblijven. Je eigen bagage, waaronder je slaapzak en het slaapmatje, dien je zelf te dragen.
Hoe kom je tijdens de Inca Trail aan veilig drinkwater?
De meereizende koks zorgen ‘s morgens voor gekookt water, waarmee je je drinkfles kunt vullen. Zo heb je tijdens het wandelen dus beschikking over veilig water. Ook zijn er onderweg veel beekjes, waar je je fles met water kunt vullen. In Cusco kun je purificatietabletjes kopen, zodat het water drinkbaar wordt.
Kan ik ook een verkorte Inca Trail lopen?
Wanneer 4 dagen wandelen te lang voor je is, bestaat de mogelijkheid om de verkorte versie van de beroemde Inca-trail te lopen, de Camino Real. Dit is een prachtige 2-daagse wandeltocht, waarbij je een oude Inca-route naar Machu Picchu loopt. Tijdens de tocht wordt je vergezeld door een gids en je krijgt een lunchpakket mee. Voorafgaand aan de reis kun je je bij Djoser opgeven voor de Camino Real.
Voor deze tocht dien je over een gemiddelde conditie te beschikken. De hoogte kan de wandeling zwaarder maken. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes, met natuurlijk een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt. Je hebt de hele dag de tijd om de 15 kilometer wandeltocht uit te voeren. De grote bagage kan in het hotel in Cusco achterblijven. Je dagrugzak dien je zelf te dragen.
Hoe is het vervoer in Peru geregeld?
We maken gebruik van onze eigen bus met airco, zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. Een binnenlandse vlucht van ongeveer een uur brengt ons van Cusco naar Lima. Op het Titicaca-meer maken we uiteraard gebruik van boten. Om in Aguas Calientes te komen reizen we met een boemeltreintje over een prachtig traject.
Kan je in Peru pinnen?
Je kan in Peru prima pinnen. In Lima, Arequipa, Puno, Cusco en Ollantaytambo staan pinautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per pintransactie in rekening gebracht.
De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
Hoe is het klimaat in Peru?
Tijdens de reis naar Peru verblijf je eigenlijk in twee heel aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco. In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Voor het eerste deel van de reis is het dus handig luchtige kleding mee te nemen.
Het weer in het hooggebergte is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam, maar zodra de zon verdwijnt wordt het koud. In onze zomermaanden kan de temperatuur in de Andes ’s nachts ver onder nul komen. Zorg er dus voor dat je zeker in deze periode warme kleding meeneemt!
Moet ik een slaapzak meenemen?
Nee, je hoeft geen slaapzak mee te nemen. Wel kan het handig zijn een lakenzak mee te nemen voor de overnachting op Amantaní. De omstandigheden op het eiland zijn eenvoudig. Er zijn wel voldoende dekens aanwezig.
Een warme slaapzak is wél noodzakelijk als je de Inca-trail gaat lopen. Deze kun je eventueel ook huren in Cusco.
Is het mogelijk om de reis te verlengen?
Wil je langer in Lima blijven, dan kunnen we de terugreis uit Lima voor je verzetten. De kosten voor het wijzigen van de vlucht bedragen dan in ieder geval 50 euro per ticket. Dit dient bij boeking schriftelijk bij ons te worden aangevraagd. Ook kun je ervoor kiezen langer in Cusco te blijven. In dat geval moeten wij ook de binnenlandse vlucht voor je verzetten. Geef dan bij boeking duidelijk aan op welke dag je de vlucht van Cusco naar Lima geboekt wilt hebben.
Zowel in Lima als in Cusco kun je ook de hotelovernachtingen bijboeken. Klik hier voor voor informatie over de hotels en prijzen.
Wat is het voltage in Peru?
In Peru is het voltage 220 volt. De stopcontacten zijn het Amerikaanse model met twee platte polen, maar vaak passen ook de Nederlandse stekkers gewoon.
Kan ik in Peru gemakkelijk bellen en e-mailen?
De telefoonverbindingen met Nederland zijn goed. Voor mobiele telefoons is de dekking redelijk, informeer voor vertrek bij je provider. Ook kun je bellen met telefoonkaarten die op veel plaatsen te koop zijn of bij een van de telefoonkantoortjes, waarbij je na afloop van het gesprek de kosten betaald. In de hotels is vrijwel altijd wifi beschikbaar.
Welke kleding is handig om mee te nemen?
Neem kleding mee voor de verschillende weertypes. Luchtige katoenen kleding is goed voor het kustgebied van Peru. Neem ook zwemkleding mee. Voor de dagen in de Andes moet je warmere kleding meenemen. Vooral in de periode van mei tot oktober is het erg koud in de Peruaanse hooglanden. Handig is kleding die je in lagen over elkaar kunt dragen, zodat je als het opwarmt in de zon wat laagjes kunt uittrekken. Overigens kun je in veel hotels je kleren laten wassen.
Dichte loopschoenen met goed profiel komen ook goed van pas, zeker als je de Inca-trail gaat lopen.
Wat voor bagage mag ik meenemen op de binnenlandse vlucht?
De bagageregels voor de binnenlandse vlucht zijn gelijk aan die van de internationale vlucht. We adviseren u niet meer dan ongeveer 15 kilo bagage mee te nemen, bij voorkeur in een zachte rolkoffer, weekendtas of rugzak. Hardschalen koffers raden wij af, omdat deze niet of nauwelijks op te bergen zijn in de bus.
Stel je vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.
Foto's en video
-
Djoser albumPeru
-
Reizigers albumPeru, 21 dgn
-
Reizigers albumPeru, 21 dgn
-
Reizigers albumPeru, 21 dgn
-
Reizigers albumPeru, 21 dgn
-
Reizigers albumPeru, 21 dgn
-
Reizigers albumPeru, 21 dgn
-
Reizigers albumPeru 21 dagen
-
Reizigers albumRondreis Peru
-
Reizigers albumPeru
-
Reizigers albumCusco en omgeving
-
Reizigers albumPeru
-
Reizigers albumPeru
-
Reizigers albumPeru
-
-
-
-
Reisblog Peru
-
Wereldwijd Wereldwonderen afvinken
Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om conc...
-
-
Het Titicacameer, een magische plek
Na meer dan vijfentwintig jaar keert schrijver en oud-reisleider Jeroen Windmeijer terug naar zijn g...
-
Francisco de Orellana, roemloos temmer van de Amazone
Zelfs met moderne middelen slagen er weinig in de Amazone in zijn volle lengte van meer dan 6000 kil...
-
Thuis op het Titicacameer
Op het Titicacameer op het eiland Amantani houden bewoners de komst van grote hotels tegen. Ook Jua...
-
-
Peruaanse cocktail Pisco
Peru is een land met een grote variëteit in eten en drinken. Pisco sour is dé Peruaanse cocktail die...
-
Varen en overnachten op het Titicacameer
Ga jij op reis naar Peru? Dan mag een bezoek aan het Titicacameer niet ontbreken. Deze enorme poel l...
-
Vijf must-haves voor op de Inca Trail
Trek een paar stevige schoenen aan, want we nemen je mee naar de eeuwenoude Inca Trail.
-
De diepste dalen van de Colca Canyon
Veel mensen hebben Machu Picchu bovenaan hun lijstje staan als ze naar Peru reizen, maar in hun haas...