Veelgestelde vragen - Reizen met Djoser

Hieronder staan de veel voorkomende vragen met betrekking tot het reizen met Djoser.

Wat is ‘de andere manier van reizen’?

‘De andere manier van reizen’ is er voor iedereen die de voordelen van een groepsreis wil combineren met veel individuele vrijheid. Je proeft van het dagelijks leven in andere culturen, bekijkt bijzondere monumenten en geniet van ongerepte natuur, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vervoer of verblijf.

Djoser-reizigers hebben met elkaar gemeen dat ze nieuwsgierig zijn en maken bovendien handig gebruik van de voordelen van een groep: deskundige en enthousiaste begeleiding, comfortabel vervoer en gerieflijke accommodatie. De andere manier van reizen betekent ook de maximale vrijheid hebben om er zelf op uit te trekken, want dat is tenslotte de beste manier om een land te ontdekken.

Uit hoeveel deelnemers bestaat de groep?

Onze groepen bestaan in de meeste gevallen uit maximaal twintig personen. Bij sommige reizen gaan echter maximaal tweeëntwintig reizigers mee; op de website staan bij de verschillende reizen vermeld wanneer de maximale groepsgrootte afwijkt van twintig. Het minimaal aantal deelnemers is meestal acht. Gemiddeld bestaan de Djoser groepen uit zestien deelnemers.

Waar overnacht je tijdens de Djoser-reizen?

Tijdens een Djoserreis overnacht je in schone middenklassehotels, die met zorg door ons lokale agentschap zijn uitgekozen en over het algemeen beschikken over een eigen douche en toilet. De accommodaties zijn gunstig gelegen, hebben een leuke sfeer of bieden extra voorzieningen, bijvoorbeeld een zwembad. Op enkele bestemmingen overnacht je in tenten. De kampeerterreinen beschikken over het algemeen over voldoende faciliteiten, maar op sommige plaatsen zijn geen kampeerterreinen beschikbaar en worden de tenten opgeslagen in de ‘bush’.

Overnachtingen in een nachttrein, op een boot of bij de lokale bevolking behoren ook tot de mogelijkheden. Bij praktische informatie – accommodatie worden de accommodaties tijdens de reis beschreven.

Betaal ik als alleenreizende een toeslag?

Reis je alleen dan deel je in principe je kamer met een of twee alleenreizende reisgenoten van hetzelfde geslacht. Mocht het vanwege de groepssamenstelling zo uitkomen dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daarvoor niet extra te betalen. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen wij dat - indien beschikbaar - tegen een toeslag voor je regelen. Bij de diverse bestemmingen staat onder praktische informatie - accommodatie de hoogte van deze toeslag vermeld.

Reis je met Djoser met eigen vervoer?

Djoser heeft al het vervoer in het land van bestemming van tevoren geregeld. We reizen met onze eigen bus, die vaak voorzien is van airconditioning, van plaats naar plaats. Het voordeel van eigen vervoer is dat er regelmatig gestopt kan worden voor een leuke bezienswaardigheid of om even de benen te strekken. Omdat de gemiddelde reistijden verschillen van land tot land, worden bepaalde trajecten per vliegtuig afgelegd. Deze binnenlandse vluchten zijn bij de prijs inbegrepen.

Voor de meeste kampeerreizen in Afrika worden speciale safaritrucks ingezet, die opgewassen zijn tegen de vaak onverharde wegen. Bij sommige reizen leg je delen van de reis af per boot of trein. Meer informatie vind je bij praktische informatie – vervoer.

Zijn er leeftijdsgrenzen verbonden aan de reizen?

De meeste reizigers vallen binnen de leeftijdsgroep van 35 tot 60 jaar, maar een hogere of lagere leeftijd hoeft zeker geen bezwaar te zijn. De minimum leeftijd voor alleenreizenden is 18 jaar. Reis je met twee of meer personen, dan moet ten minste één van de reizigers 21 jaar of ouder zijn zijn als er medereizigers onder de 18 jaar zijn, de minimum leeftijd is dan 14. De Djoser Familyreizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van 6 tot en met 20 jaar.

Worden er eisen gesteld aan de gezondheid en de conditie van de reizigers?

Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat om een Djoserreis te maken. Wij verwachten echter wel een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen.

Tijdens reizen naar bestemmingen als Argentinië, Bolivia, Chili, Ecuador,  Ladakh, Peru of Tibet kom je in gebieden die hoger liggen dan 3.000 meter boven zeeniveau. Ben je bijvoorbeeld hart- of carapatiënt of heb je andere gezondheidsproblemen, dan raden we altijd aan om vóór boeking je huisarts te raadplegen en kenbaar te maken welke reis je gaat maken.

Waarin verschilt een Familyreis van een reguliere Djoser-reis?

De Familyreizen zijn volgens dezelfde uitgangspunten opgezet als de reguliere reizen. De bestemmingen zijn echter speciaal geselecteerd om zowel groot als klein veel te bieden; de groepen bestaan uit maximaal 22 deelnemers. De reizen worden begeleidt door een Nederlandse reisbegeleider en een lokale begeleider.

De Familyreizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van vier tot veertien jaar, maar ook voor oudere kinderen is er genoeg te beleven. In overleg kunnen wij besluiten of een bepaalde bestemming ook geschikt is voor iets jongere kinderen. Tijdens de Juniorreizen, die in en rond de schoolvakanties worden aangeboden, zijn de reistijden zo kort mogelijk en wordt er overnacht in goede middenklasse hotels, die vaker dan gemiddeld beschikken over een zwembad.

Met welke luchtvaartmaatschappij vlieg ik?

Djoser werkt samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, als KLM, Lufthansa en Emirates; maatschappijen met een uitstekende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en service. Op veel bestemmingen vlieg je direct of heb je een goede, snelle doorverbinding. Bij praktische informatie – vervoer kun je het vluchtschema (onder voorbehoud) van de reizen zien.

Zijn de maaltijden in de reissom inbegrepen?

Verandering van spijs doet eten en bij onze reizen krijg je de kans verschillende culinaire specialiteiten te proeven. Bij praktische informatie – maaltijden kun je zien of het ontbijt bij de prijs is inbegrepen. Is dit niet het geval dan kun je kiezen tussen een ontbijt in het hotel of in een leuk, lokaal restaurantje. Het motto luidt “vrijheid blijheid” en daarom zijn de overige maaltijden niet bij de prijs inbegrepen. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer je gaat eten, met of zonder (een deel van) de groep.

Wordt er tijdens de reis veel gekampeerd, dan reist er een kok of een campcourier mee, die de maaltijden met hulp van de reizigers verzorgt. Voor de kosten van het eten, de kok en het materiaal is een vast bedrag vastgesteld, dat vooraf, via de factuur, betaald wordt.

Wordt er tijdens de reis rekening gehouden met vegetariërs?

Als je een speciale maaltijd in het vliegtuig wilt, dan kun je dit bij boeking aangeven. In bijna alle landen is het daarnaast mogelijk om een vegetarische maaltijd te bestellen. Ook tijdens de kampeerreizen is het mogelijk om geen vlees en/of vis te eten. Het is belangrijk dat je dit bij boeking doorgeeft, zodat wij de lokale vertegenwoordiger kunnen inlichten.

Welke excursies zijn bij de prijs inbegrepen?

Bij elke reis zijn verschillende Djoserexcursies inbegrepen. Het is immers handig om een bezienswaardigheid die een flink stuk uit de route ligt of waar we op een reisdag juist langskomen op te nemen in het programma. De meeste bezienswaardigheden zijn prima zelf te bezoeken, waardoor je zelf je tempo kunt bepalen en je dag in kunt delen. Natuurlijk is het ook mogelijk om deel te nemen aan een facultatieve excursie. Tenzij anders vermeld zijn de entreeprijzen niet inclusief.

Werkt Djoser samen met lokale agenten?

In alle landen werken we samen met een lokale agent. Deze kent zijn eigen land vanzelfsprekend op z'n duimpje en weet daardoor altijd iets speciaals aan een reis toe te voegen. Daarnaast regelt hij lang van tevoren hotel- en busreserveringen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De lokale agent behartigt tevens de zaken van Djoser ter plaatse, zodat wij je in geval van nood altijd snel met raad en daad kunnen bijstaan.

Is Djoser aangesloten bij de ANVR?



Djoser is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), dat strenge selectiecriteria hanteert voor het lidmaatschap. Je kunt het ANVR-lidmaatschap dan ook zien als een kwaliteitskenmerk. De ANVR-reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle Djoserreizen. In deze voorwaarden zijn de rechten en plichten vastgelegd van zowel de reisorganisator als de reiziger.

Is Djoser aangesloten bij het Calamiteitenfonds?

Djoser is aangesloten bij de stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit houdt in dat je als deelnemer aan een Djoserreis (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een (door het fonds vastgestelde) calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren. Tevens krijg je de eventuele noodzakelijke meerkosten vergoed indien wij je, als gevolg van een dergelijke calamiteit, vervroegd moeten repatriëren. Op je factuur staat de consumentenbijdrage van € 2,50 die Djoser afdraagt aan het fonds.

Is Djoser aangesloten bij de SGR?

Djoser (KvK nr. 28045957) is aangesloten bij SGR. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Vanaf boekdatum 1 februari 2021 wordt er een verplichte bijdrage in rekening gebracht. Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 5,- per persoon die Djoser afdraagt aan het SGR.

Wat doet een campcourier?

Een campcourier gaat mee tijdens onze kampeerreizen.Hij is geen kok, maar wel verantwoordelijk voor het logistieke traject rondom de maaltijden: boodschappen doen en coördineren bij de voorbereidingen en het koken zelf. De campcourier plant de maaltijd en geeft de juiste aanwijzingen. Dagelijks assisteren twee deelnemers bij de leukste klusjes; aardappelen schillen, groente snijden, waterhalen bij de pomp en…… de afwas.

Uit hoeveel personen bestaan de Djoser Family groepen?

Onze Family-groepen bestaan in de meeste gevallen uit maximaal zesentwintig personen. De groepen bestaan gewoonlijk uit de helft ouders en de helft kinderen. Het minimaal aantal deelnemers is meestal tien. Gemiddeld bestaan de Djoser Family-groepen uit twintig deelnemers.

Met wie werkt Djoser samen op het gebied van vaccinaties?

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Lees meer informatie in dit blog.