Bekijk de Rondreis Afrika, 40 dagen van Djoser

Rondreis Afrika 40 dagen

Zuid-Afrika, Mozambique, Zimbabwe, Zambia & Tanzania

Tijdens deze avontuurlijke overlandreis in het kader van ons 40 jarig jubileum bezoeken we per safaritruck de hoogtepunten van een vijftal landen op het Afrikaanse continent. In befaamde wildparken als het Krugerpark, Rhodes Matopos, Hwange en South Luangwa gaan we op safari en speuren naar de Big Five. We verkennen de aantrekkelijke stranden en koraalriffen van Mozambique en het exotische specerijeneiland Zanzibar.

Daarom Djoser

  • 40 jaar ervaring in de organisatie van overlandreizen in Afrika
  • Enthousiaste lokale crew die je het echte Afrika laten zien!
  • Avontuurlijke kampeerreis met afwisselend wat meer comfort door overnachtingen in eenvoudige accommodaties.
  • Bezoek aan de beste wildparken in zuidelijk Afrika met grote kans op 'Big Five'
  • Ontdek de mooie stranden van Mocambique en Zanzibar
  • Entreegelden nationale parken t.w.v. € 475,- inbegrepen
  • Verschillende excursies inbegrepen

Route en kaart

Routekaart Rondreis Afrika, 40 dagen
  1. Amsterdam - Johannesburg
  2. Johannesburg - Blyderivier canyon
  3. Blyderiver canyon - omgeving Kruger park, ‘gamedrive’ per jeep
  4. Kruger nationaal park, wandeling met ranger
  5. Kruger nationaal park, ‘gamedrives’ met truck
  6. Kruger NP - Masingir
  7. Masingir - Xai-Xai
  8. Xai-Xai
  9. Xai-Xai - Inhambane
  10. Inhambane
  11. Inhambane
  12. Inhambane - Vilanculo
  13. Vilanculo, zeiltocht naar Bazaruto-archipel
  14. Vilanculo - Chimoio
  15. Chimoio - Masvingo, bezoek Great Zimbabwe met gids
  16. Masvingo - Bulawayo
  17. Bulawayo, excursie Rhodes Matopos national park
  18. Bulawayo - Hwange national park, gamedrive per jeep
  19. Hwange nationaal park, ‘gamedrive’ per jeep
  20. Hwange - Victoria Falls
  21. Victoria Falls
  22. Victoria Falls
  23. Victoria Falls - Lusaka
  24. Lusaka - Chipata
  25. Chipata - South Luangwa nationaal park
  26. South Luangwa nationaal park, ‘gamedrives’
  27. South Luangwa nationaal park, ‘gamedrives’
  28. South Luangwa - Nkhotakota
  29. Nkhotakota, natuur wandelig met gids
  30. Nkhotakoto - Chitimba
  31. Chitimba
  32. Chitimba - Iringa
  33. Iringa - Dar es Salaam
  34. Dar es Salaam - ferry naar Zanzibar, Stonetown
  35. Zanzibar, Nungwi strand
  36. Zanzibar, Nungwi strand
  37. Zanzibar, Nungwi strand
  38. Zanzibar - ferry naar Dar es Salaam
  39. Dar es Salaam - Amsterdam
  40. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Op safari in het Krugerpark

Dag 1. Amsterdam - Johannesburg
Dag 2. Johannesburg - Blyderivier canyon
Dag 3. Blyderiver canyon - omgeving Kruger park, ‘gamedrive’ per jeep
Dag 4. Kruger nationaal park, wandeling met ranger
Dag 5. Kruger nationaal park, ‘gamedrive’ met truck

Blyderivier canyon Zuid-AfrikaKLM vervoert ons rechtstreeks naar Johannesburg. We maken hier kennis met onze Engels sprekende crew en overnachten nabij de luchthaven. Met onze safaritruck reizen we de volgende dag naar de indrukwekkende Blyderivier canyon. We stoppen bij een aantal uitkijkpunten als Gods Window en de beroemde Drie Rondavels en slaan voor het eerst in de avond onze tenten op nabij de kloof. De dag erop vervolgen we onze rit langs de Panoramaroute en kamperen nabij Hazyview aan de rand van het Krugerpark. We slaan onze tent op in de mooie tuin van een lodge en kunnen in de namiddag al uitkijken naar het eerste wild tijdens onze eerste ‘gamedrive' met een jeep.

We rijden vervolgens het wereldberoemde Krugerpark binnen. Het Krugerpark is 350 km lang en 60 km breed. Binnen haar grenzen komen 148 verschillende zoogdieren voor. Hier gaan we met de truck op zoek naar wild. Giraffen, zebra’s, buffels, talloze impala’s en vele kleurrijke vogels kruisen je pad en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn. In middag maken we hier een wandeling onder leiding van een gewapende gids.

Krugerpark - 'gamewalk'Tijdens een ’gamedrive’ met onze eigen truck speuren we natuurlijk naar leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels en neushoorns, maar we hebben ook aandacht voor vogels, reptielen en de bijzondere planten. Houd je verrekijker in de aanslag. We nemen de volgende dag de nieuwe grenspost bij Giriyondo en doorkruisen over stoffige gravelwegen het nieuwe Limpopo nationaal park. Hier is het wild nog schaars en moeten enkele dorpen nog worden verplaatst buiten de parkgrenzen. Vanuit onze overnachtingsplaats nabij het dorpje Kahane hebben we een mooi uitzicht op het stuwmeer.

Wuivende palmen, witte stranden en walvishaaien

Dag 6. Kruger NP - Masingir
Dag 7. Masingir - Xai-Xai
Dag 8. Xai-Xai
Dag 9. Xai-Xai - Inhambane
Dag 10. Inhambane
Dag 11. Inhambane

Xai-Xai vrouwWe rijden over een goede asfaltweg naar de prachtige kust van Mozambique. Onderweg passeren we schoolkinderen in uniform op weg naar school en verschillende dorpen waar het een drukte van belang is. Dichterbij de kust krijgen we de eerste palmbomen al in het vizier. We overnachten nabij het levendige plaatsje Xai-Xai in eenvoudige bungalows, die zijn gelegen in de duinen en een fantastich uitzicht bieden op de Indische oceaan. Met enig geluk zie je hier in (onze) zomermaanden vanaf je terras bultrug walvissen voorbij zwemmen. De kust wordt hier beschermd door een rif dat bij laag water de mogelijkheid biedt om te snorkelen. Maak een mooie wandeling op het eindeloze strand of maak een uitstapje naar het levendige Xai-Xai.  

Walvishaai Inhambane Zuid-AfrikaDe mooie baai van Inhambane is bekend om zijn migrerende bultrugwalvissen en walvishaaien en een geliefde badplaats voor Zuid-Afrikanen en backpackers. Walvishaaien kun je, al snorkelend, het hele jaar door tegenkomen, maar de grote aantallen arriveren pas in (ons) najaar. De bultruggen arriveren hier begin juni en zijn tijdens boottochten makkelijk te spotten tot aan de maand oktober. Voor de kust liggen hier verschillende riffen met een uitbundig onderwaterwereld. Diepzee duikers maken kans op het zien van manta’s. Er kan hier ook worden gesurft of een uitstapje worden gemaakt naar Inhambane. Uitkijken over de oceaan vanuit de levendige strandbar met een ijskoude 2M bier in je hand kan natuurlijk ook. We overnachten in eenvoudige accommodatie direct aan het strand in Tofu.

Dhow tocht naar de Bazaruto archipel

Dag 12. Inhambane - Vilanculo
Dag 13. Vilanculo, dowhtocht naar Bazaruto archipel
Dag 14. Inhambane - Chimoio

Bazaruto-archipelHet vissersplaatsje Vilanculos vormt de uitvalsbasis voor de mooie Bazaruto-archipel. Dit dorp heeft een leuke markt, restaurantjes die de dagelijkse vangst serveren en strandbarretjes waar je geniet van de zonsondergang. Per traditionele dhow zeilen we naar Magaruque eiland. Aan boord serveert de meereizende matroos koffie en eenmaal aangemeerd op een van de eilanden lunch. Inmiddels gewend aan het ontspannen Mozambikaanse ritme kun je uitkijken naar dolfijnen, zonnen aan dek en genieten van de mooie omgeving. We verkennen een van de eilanden te voet. Vanaf de hoge duinen heb je een fantastische uitzicht op zee en de zandbanken. Op de terugweg meren we af bij een rif, waar kan worden gesnorkeld.

Groot Zimbabwe, tastbaar bewijs van een lange Afrikaanse geschiedenis

Dag 15. Chimoio - Masvingo, bezoek Great Zimbabwe met gids
Dag 16. Masvingo - Bulawayo
Dag 17. Bulawayo, excursie Rhodes Matopos national park

Groot ZimbabweEen lange reisdag naar het noorden brengt ons dichter bij de Zimbabweaanse grens. We maken een logistieke overnachting in Chimoio. Groot Zimbabwe, is een van de meest indrukwekkende archeologische sites in Afrika ten zuiden van de Sahara. Het vormt het nationale symbool van voor Zimbabwe en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Een lokale gids kan ons vertellen dat Groot Zimbabwe gebouwd werd tussen de 11e en 15e eeuw door de Shona-bevolking. Het diende als het politieke, religieuze en handelscentrum van een rijk dat zich over een groot deel van zuidelijk Afrika uitstrekte. De naam "Zimbabwe" komt van het Shona-woord dat "stenen huis" betekent.

Wandelsafari met ranger

Rhodes Matopos nationaal parkBulawayo ligt Rhodes Matopos nationaal park. Het park, dat prijkt op de UNESCO-werelderfgoedlijst, heeft grillige rotsformaties en prachtige rotsschilderingen gemaakt door Bosjesmannen. Hier bevindt zich het graf van Cecil Rhodes, spectaculair gelegen op een heuvel.

We maken hier een ‘gamedrive’ en benaderen neushoorns en ander wild te voet, onder begeleiding van een ranger. We adviseren je om de aanwijzingen nauwkeurig op te volgen.

Oorverdovend gedonder van de Victoria watervallen

Dag 18. Bulawayo - Hwange nationaal park
Dag 19. Hwange nationaal park, ‘gamedrive’ per jeep
Dag 20. Hwange - Victoria Falls
Dag 21. Victoria Falls
Dag 22. Victoria Falls

Hwange nationaal parkDe volgende 'highlight' van onze reis is het bekende Hwange nationaal park, het grootste park van Zimbabwe. Vanuit onze kampeerplek maken we met open voertuigen tweemaal een ‘gamedrive’. Rangers brengen je heel dicht bij kuddes olifanten en nemen de tijd om op zoek te gaan naar de Big Five. Buffels, zebra’s, giraffen en bavianen, maar ook roofdieren als leeuwen, hyena’s en jakhalzen bevolken de vlaktes met stekelige acacia’s.

De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoria watervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. Waarschuwingsborden met afbeeldingen van nijlpaarden en krokodillen wijzen op ongenode gasten. Stap letterlijk in de voetsporen van ontdekkingsreiziger David Livingstone en bekijk de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend, de uitzichten spectaculair!

Victoria Falls‘s Middags kun je al letterlijk in de voetsporen van David Livingstone treden door een kijkje te nemen bij de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'.

Wanneer je je onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een optionele rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'. Als je zelf wilt vliegen kan dat ook: probeer dat eens tijdens 's werelds op één na hoogste bungeejump van de Zambezibrug!

Speuren naar luipaarden

Dag 23. Victoria Falls - Lusaka
Dag 24. Lusaka - Chipata
Dag 25. Chipata - South Luangwa nationaal park
Dag 26. South Luangwa nationaal park, ‘gamedrives’
Dag 27. South Luangwa nationaal park, ‘gamedrives’

Een lange rit brengt ons de volgende dag via de hoofdstad Lusaka richting Chipata. We volgen de ‘Great East Road’ voor een afwisselende, lange reisdag. Onderweg is van alles te zien. Eerst passeren we een aantal drukke plaatsjes met bont geschilderde barretjes waar grote trucks voor geparkeerd staan.

South Luangwa - gamedriveDe volgende dag verlaten we de asfaltweg en reizen we over een onverharde weg naar een van Afrika's laatste echt ongerepte stukken wildernis, het South Luangwa nationaal park. Hier gaan we op zoek naar olifanten, leeuwen, nijlpaarden, de uitzonderlijk mooie Thornicroft-giraffen en verschillende antilopensoorten, zoals de puku en de kudu. Aan de rivieroevers zie je krokodillen, nijlpaarden en mooi gekleurde ijsvogels en met een beetje geluk spotten we zelfs al olifanten vanuit het restaurant of zwembad van onze campsite. Het landschap wordt gedomineerd door uitgestrekte mopanebosjes, grasland en een gevarieerde begroeiing in de buurt van de Luangwa rivier. Let eens op de grillig gevormde bomen. Optioneel zijn ’nightdrives’ waarbij met een spotlight op zoek gaan naar luipaarden en andere nachtdieren.

Aan de oevers van Lake Malawi

Dag 28. South Luangwa - Nkhotakota
Dag 29. Nkhotakota, natuur wandelig met gids
Dag 30. Nkhotakoto - Chitimba
Dag 31. Chitimba
Dag 32. Chitimba - Iringa
Dag 33. Iringa - Dar es Salaam

lokale kinderenIn Malawi bezoeken we het Nkhotakota wildreservaat, een van de oudste parken van het land, waar door stroperij zo’n tien jaar geleden bijna helemaal geen dier meer te zien was. Door herintroductie van 500 olifanten en andere dieren is er weer enige hoop aan de horizon. Met ons bezoek steunen we de wederopbouw.

Verder noordwaarts zetten we bij Chitimba de tenten op aan de oevers van het Malawimeer. Je kunt aan het strand genieten van de zon, een dorpswandeling maken of een uitstapje naar de Livingstonia missiepost ondernemen. In Tanzania rijden we door het heuvelachtige landschap van het Kipengeregebergte, langs felgroene theeplantages en door kleine dorpjes. We kamperen in de buurt van Iringa en passeren op weg naar Dar es Salaam eeuwenoude baobabbomen.

Lake Malawi strandTijdens onze tocht naar het noorden volgen we de oevers van het meer, met fraaie vergezichten op de verschillende baaien. We passeren kleine dorpjes met traditionele lemen hutjes, veelal geflankeerd door mango- en papayabomen en kleine lapjes grond waarop maïs en cassave verbouwd wordt. Vaak worden we hier nageroepen door groepen kinderen.Ten zuiden van Nkhata Bay lokt bij Kande Beach opnieuw het kristalheldere water en het mooie strand. Een leuk uitstapje hier is een boottochtje. Verder noordwaarts slaan we in de buurt van Chitemba Beach onze tenten opnieuw pal aan het strand op. Langs het Malawimeer zijn eind 19e eeuw op diverse plaatsen missieposten gebouwd.

In Tanzania rijden we door het heuvelachtige landschap van het Kipengeregebergte, langs felgroene theeplantages en door kleine dorpjes. We kamperen in de buurt van Iringa en passeren eeuwenoude baobabbomen.

Zanzibar - exotische specerijen eiland

Dag 34. Dar es Salaam - ferry naar Zanzibar, Stonetown
Dag 35. Zanzibar, Nungwi strand
Dag 36. Zanzibar, Nungwi strand
Dag 37. Zanzibar, Nungwi strand
Dag 38. Zanzibar – ferry naar Dar es Salaam
Dag 39. Dar es Salaam - vlucht Amsterdam
Dag 40. aankomst Amsterdam

Vandaag nemen we afscheid van onze chauffeur en steken we met de ferry over naar Zanzibar. We meren af in de haven waar je de traditionele zeilschepen, dhows genaamd, nog voor anker kunt zien liggen. We overnachten in een hotel in de historisch Stone Town. Zo mysterieus als de naam Zanzibar in je oren mag klinken, zo interessant is het eiland ook! Dwaal door het labyrint van steegjes in het centrum of neem deel aan een optionele specerijentoer.

Zanzibar Stone TownDe unieke mengeling van Swahilicultuur en Arabische invloeden vind je niet alleen terug in de architectuur van de vele gebouwen, maar ook bij de bevolking. Vrouwen gehuld in zwarte bui-bui schuifelen door de smalle straatjes van Old Stone Town. Uit moskeetjes en koranschooltjes klinkt Arabisch op wanneer gebeden worden uitgesproken of lessen over het leven van de profeet Mohammed worden overhoord. Enig respect voor de islamitische cultuur wordt dan ook op prijs gesteld door de lokale bevolking. Voor vrouwen geldt dat schouders en knieën bedekt moeten zijn.

De woning van David Livingstone, van waaruit hij zijn reizen naar 'het donkere hart van Afrika' ondernam, is gelegen aan een kleine baai, waar verwaarloosde scheepjes op onderhoud wachten. Het voormalig paleis van de sultan, de Beit-el-Ajaib, en het nabijgelegen Portugese fort liggen vlakbij ons hotel en zijn zeker een bezoekje waard. In de oude slavenkerkers in de buurt van de kerk tref je kleine ruimtes aan, waar je nauwelijks kunt staan en waar het daglicht van de straat mondjesmaat naar binnen schijnt. De kettingen waarmee de slaven waren geketend, zie je hier nog in het beton.

Zanzibar strandNatuurlijk kun je een kijkje nemen op de specerijenplantages of op Prison-eiland. Op dit eiland vind je niet alleen de ruïne van de gevangenis waar ontsnapte slaven gevangen werden gehouden, maar tref je ook enkele reuzenschildpadden en pauwen aan. Het eilandje heeft bovendien een mooi strandje, waar je heerlijk kunt zwemmen en vanwaar je kunt snorkelen boven de koraalriffen. 's Avonds kun je heerlijk eten in een van de vele visrestaurantjes die Zanzibarstad kent of de zonsondergang bekijken vanaf het terras van het koloniale Africa House-hotel. Een goede manier om het eiland te verkennen is door deel te nemen aan een facultatieve specerijentour.

De laatste dagen van onze reis brengen we door aan het strand van Nungwi. Uitgerust en met mooie herinneringen keren we terug naar Nederland.

KLM

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
30 jul - 07 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.695,-

Start - einde
23 sep - 01 nov
i

Geen 1-persoonskamers meer beschibaar

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.595,-

Inclusief

  • Vliegreis met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per safaritruck
  • Ferry overtochten Dar es Salaam - Zanzibar vv.
  • 22 kampeer overnachtingen
  • 15 overnachtingen in chalets en hotels met ontbijt
  • 3 maaltijden per dag tijdens de kampeerovernachtingen
  • Entreegelden van Kruger NP, South Luangwa NP
  • Gebruik kampeermateriaal
  • Engelssprekende gids
  • Diensten meereizende campcourier/kok
  • Excursies en 'gamedrives' volgens programma

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je met uitzondering van het verblijf in Xai-XAi en Inhambane, een eenpersoonskamer en eenpersoonstent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 695,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand bij Nungwi. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze kampeerreis overnachten we 22 keer in makkelijk op te zetten ruime koepeltentjes, die zijn voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, als stoeltjes, kookgerei en ook voor comfortabele schuimrubberen slaapmatjes. Je dient echter zelf een slaapzak en eventueel een kussen of kussensloop mee te nemen. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan. De kampeerterreinen liggen op de mooiste plekken, vaak midden in de natuur. De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen zijn wisselend van eenvoudig tot goede kwaliteit.

Het kamperen wisselen we af met 15 overnachtingen in eenvoudige accommodaties. Zo overnacht je in Johannesburg bij aankomst in een hotel. In Xai-Xai en Inhambane overnacht je in huisjes aan het strand die je deelt met vier reisgenoten. In Masvingo, Victoria Falls, Dar es Salaam en op Zanzibar overnacht je in chalets en hotels met eigen sanitair.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Masingir Covane community lodge & campsite
Inhamane - Tofu Neptune's Lodge
Victoria Falls Explorers village
Lusaka Eureka campsite
Chipata Mama Rulas campsite
South Luangwa Croc Valley camp
Nkhotakota Rafiki Safari camp
Dar es Salaam Hotel South Beach resort
Zanzibar Stonetown Swahili house

Zanzibar Nungwi

Amaan beach bungalows

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je met uitzondering van het verblijf in Xai-XAi en Inhambane, een eenpersoonskamer en eenpersoonstent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 695,-.

  • In Mozambique verblijven we pal aan het strand

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  • Vlucht met

    KLM

    Traject

    Amsterdam - Johannesburg

    Vertrek

    10:35 - 21:20

  • Vlucht met

    KLM

    Traject

    Dar Es Salaam - Amsterdam

    Vertrek

    23:15 - 07:45*

* aankomst volgende dag

Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika en Mozambique, maar in de wintertijd is het er één uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Vervoer

De doorgaande wegen in Zuid-Afrika, Mozambique, Zimbabwe, Zambia en Tanzania zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter in slechte staat of twee baans. Hierdoor kunnen reisdagen langer zijn dan je verwacht en kan een lekke band ook weleens voorkomen. Wegen naar en in wildparken zijn onverhard.

We reizen met een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen en schuiframen. Onze trucks zijn voorzien van bergruimte voor je grote bagage, de kampeeruitrusting en etensvoorraden. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De 'gamedrives' die bij de reissom zijn inbegrepen in het Krugerpark (op dag 5) maken we met onze eigen truck. In Hwange national park, Rhodes Matopos (Zimbabwe) en in South Luangwa national park (Zambia) maken we ‘gamedrives’ met jeeps. Het is mogelijk om in de verschillende parken ter plaatse nog extra optionele 'gamedrives' met een jeeps bij te boeken.

In de grote steden staat ons vervoer niet tot onze beschikking; het is ook veel leuker om op deze plekken je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een voordelige taxi te verkennen.

  • Vliegtuig KLM
  • Zuid-Afrika truck

    De trucks zijn speciaal gemaakt voor safari's

  • We reizen met een goed uitgeruste safaritruck

Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per safaritruck
  • Ferry overtochten Dar es Salaam - Zanzibar vv.
  • 22 kampeer overnachtingen
  • 15 overnachtingen in chalets en hotels met ontbijt
  • 3 maaltijden per dag tijdens de kampeerovernachtingen
  • Entreegelden van Kruger NP, South Luangwa NP
  • Gebruik kampeermateriaal
  • Engelssprekende gids
  • Diensten meereizende campcourier/kok
  • Excursies en 'gamedrives' volgens programma

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander huurt een fiets om het platteland te verkennen of wil een mooie excursie maken of een bijzondere boottocht, om vogels, nijlpaarden of krokodillen te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze Nederlandse reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park of reservaat waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Hazyview; tocht per jeep tijdens zonsondergang
  • Krugerpark; 'gamewalk' op dag 4 met gewapende ranger
  • Krugerpark; hele dag 5 'gamerdrive' met onze eigen truck
  • Vilanculo; zeiltocht met een traditionele dhow naar de Magaruque eiland in de Bazarut archipel (inclusief lunch)
  • Masvingo; bezoek aan de indrukwekkende ruines van Great Zimbabwe onder leiding van een gids.
  • Bulawayo; 'gamedrive' in Rhodes Matopos National park met ervaren ranger die je ook te voet naar neushoorns brengt.
  • Hwange national park; 2 'gamedrives' met open jeeps. Een op dag 18, de ander op dag 19
  • South Luangwa national park; 2 'gamedrives' met open jeeps. Een op dag 25, de ander op dag 26
  • Nkhotakota; wandeling in het park met een gids

Reisdocumenten

  • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst in Nederland en dient minimaal 5 blanco pagina’s te bevatten.
  • Mozambique: Nederlandse paspoorthouders hebben een visum vrijstellingsregeling. Ter plekke aan de grens betaalt u een toegangsbelasting van € 25,-, of ZAR250,-. De betaling dient in contant geld te worden voldaan.
  • Zuid-Afrika: reisverklaring: Je dient voor Zuid-Afrika vooraf een reisverklaring in te vullen via de website van de South African Revenue Service. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. Deze moet je bij aankomst digitaal of geprint kunnen tonen.
  • Zimbabwe. Het visum kan aan de grens worden verkregen. Dit visum kost momenteel $ 50,-
  • Zambia; voor houders Nederlands paspoort geen visum nodig.
  • Malawi; voor houders van een Nederlands paspoort is geen visum nodig. Geen Nederlands paspoort? Dan dien je voor Malawi je zelf voor vertrek online een e-visum aan te vragen.
  • Tanzania: het e-visum kost $ 50,- per persoon. Dit dien je zelf vooraf online aanvragen.
  • De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Vaccinatieboekje voorzien van deze vaccinatie meenemen op reis.

Geldzaken

In Zuid-Afrika betaal je met de Rand. In Mozambique met Metical. Tanzania wordt er betaald met Tanzaniaanse shilling. Malawi en Zambia hanteren allebei hun eigen Kwacha. In Zimbabwe betaal je met Amerikaanse dollars. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In Zuid-Afrika, Mocambique, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en op Zanzibar kan op verschillende plekken worden gepind
Contant: Voor Zimbabwe en de aanschaf van de visa raden we Amerikaanse dollars aan. In Zimbabwe kun je met Amerikaanse dollars betalen.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de meeste nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 100,-.

Maaltijden

Tijdens deze reis is zo wel tijdens de kampeerovernachtingen als in de hotels overal het ontbijt inbegrepen. Tijdens alle kampeerovernachtingen zijn de lunches (23 x ) in de reissom opgenomen. Tijdens de kampeerovernachtingen zijn tevens de diners (22 x ) inbegrepen.

Deze maaltijden worden verzorgd door een meereizende campcourier, die de groep op gezette tijden van eten en drinken voorziet en verantwoordelijk is voor de inkopen. Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas, jam of vleeswaren, salade, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd. Tijdens deze reis vragen wij van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden, de afwas, het laden en lossen van de truck en het schoonhouden daarvan.

Tijdens het verblijf in Xai-Xai, Inhambane/Tofu, Masvingo, Victoria Falls, Dar es Salaam en Zanzibar, is uitsluitend het ontbijt inbegrepen en heb je alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. In verschillende hotels en restaurantjes in het centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, Gele Koorts en Hepatitis A
  • Malariatabletten
  • Gele koorts is verplicht voor Tanzania. Neem daarom uw vaccinatieboekje mee op reis.

De hygiënische omstandigheden voor deze reis zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand bij Nungwi. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam.

Klimaat en geografie

Zuid-Afrika heeft een gevarieerd klimaat dat wordt beïnvloed door de geografische diversiteit van dit immense land. De klimaten variëren van mediterraan in het zuidwesten tot subtropisch aan de oostkust, en van semi-aride en aride in het binnenland tot een gematigd zeeklimaat in de zuidelijke kustregio's. De seizoenen zijn door de ligging op het zuidelijk halfrond tegengesteld aan die van Nederland. De noordoostelijke omgeving, Limpopo, Mpumalanga, waar deze reis zich afspeelt, kent het hele jaar door warme temperaturen met een duidelijke regenperiode in de zomer (oktober tot april) en een droge winter.

Mozambique heeft een tropisch klimaat. In de zomermaanden (december – maart) kunnen de temperaturen en de luchtvochtigheid aan de kust flink oplopen. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden, waar deze reis zich met name afspeelt, zo'n 25°C en zonnig zijn.

Zimbabwe heeft een subtropisch klimaat dat sterk beïnvloed wordt door de hoogte en geografische ligging. Het land kent drie hoofdseizoenen: het warme, regenachtige seizoen (november -maart), het koele, droge seizoen (mei – augustus), en het hete, droge seizoen (september – oktober). In wat hoger gelegen delen in Zimbabwe kunnen de nachten soms fris zijn. In onze wintermaanden van november tot eind maart reikt het kwik over de dertig graden en valt er regelmatig een verkoelende bui. Zimbabwe bestaat grotendeels uit vruchtbare grond. Niet verwonderlijk dat Boeren uit de Kaap zich hier kwamen vestigen.

Malawi heeft een subtropisch klimaat dat wordt gekenmerkt door drie seizoenen: het regenseizoen (november-april), het koele seizoen (mei – augustus), en het hete, droge seizoen (september – oktober). Geografische factoren spelen een rol in het klimaat. De hoogte varieert van het laagland rondom het Malawimeer tot de hooglanden van het Nyika- en Zombaplateau. Dit zorgt voor variaties in temperatuur en neerslag.

Tanzania heeft een gevarieerd klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de geografische ligging en de topografie van het land. Het klimaat varieert van tropisch langs de kust en op de eilanden, tot gematigd in de hooglanden. Er zijn twee regenseizoenen een korte van oktober – december en een lange van maart – mei.

Houd er rekening mee dat al deze landen de effecten van klimaatverandering ondervinden, zoals veranderende regenpatronen, toegenomen frequentie van droogtes en overstromingen, en stijgende temperaturen. Bovenstaande weerbeelden kunnen dan ook afwijken las het gevolg hiervan.

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die al jaren reizen door Afrika begeleidt. Hij of zij weet veel te vertellen over de natuur en cultuur van de landen waar we doorheen reizen. De reisbegeleider wordt geassisteerd door een campcourier die verantwoordelijk is voor de inkoop en bereiding van de maaltijden.

Veelgestelde vragen

Kom ik tijdens deze reis de ‘Big Five’ tegen?

We kunnen het uiteraard niet garanderen, maar de kans dat je de ‘big five’ (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel) ziet, is bij deze reis, waarbij we een aantal top wildparken bezoeken, is erg groot. We nemen uitgebreid de tijd om tijdens ‘gamedrives’ het wild voor je op te sporen.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis.

Is het mogelijk om met drie personen in één tent te overnachten?

Dit gaat helaas niet passen. De tenten hebben een grondoppervlakte van 2x2 meter en zijn niet groot genoeg voor 3 personen en bagage. De derde persoon kan op indeling met een medereiziger van hetzelfde geslacht een andere tent delen of opteren voor een eigen tent met de daarvoor geldende toeslag.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video